Emery tevreden met laatste seizoen bij PSG, wereldrecord Dani Alves

Reacties

Paris Saint-Germain trainer Unai Emery kijkt met positieve gevoelens terug op zijn laatste seizoen in Parijs. Ondanks het feit dat hij met PSG alles won wat er te winnen viel in Frankrijk, moet de Spanjaard vertrekken.

Emery tevreden met laatste seizoen bij PSG, wereldrecord Dani Alves
Dani Alves (rechts) poseert met landgenoot Neymar met zijn 38ste trofee in zijn carrière. Neymar deed wegens een blessure niet mee in de finale.

Dinsdag werd de strijd om de Coupe de France gewonnen door derdeklasser Les Herbiers te verslaan, wat dit seizoen alweer de vierde prijs was voor PSG. Eerder werd de landstitel al veroverd, net als de Coupe de la Ligue en de Franse Super Cup.

Wat prijzenpakker Emery achtervolgt is het uitblijven van Europese prestaties. Daar heeft de vertrekkende trainer het dan ook liever niet over. 'Ik ben blij met hoe dit seizoen verlopen is. We kunnen elk negatief ding – zoals de Champions League – wel belichten, maar ik denk dat we dit jaar als team goed gespeeld hebben.'

PSG werd dit seizoen in de achtste finale uitgeschakeld door Real Madrid, terwijl presteren in het miljardenbal zo belangrijk is voor de Qatarese clubleiding. Wie de volgende trainer van PSG wordt, is nog niet bekend. Thomas Tuchel (ex- 1. FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund) wordt gelinkt aan de Franse club.

Dani Alves
Winst van de Coupe de France betekende een wereldrecord voor verdediger Dani Alves. De Braziliaan veroverde zijn 38ste trofee in zijn loopbaan en passeerde daarmee oud-teamgenoot Maxwell, die vorig seizoen zijn laatste en 37ste beker won.

Dani Alves - die overigens in de slotfase van de finale uitviel met een knieblessure - won drie keer de Champions League, maakte deel uit van kampioenselftallen in Spanje, Italië en Frankrijk en was ook met het Braziliaans nationale elftal succesvol.

Statistici zullen het nooit eens worden over de exacte criteria die worden gehanteerd bij deze rangschikking, maar feit blijft dat Dani Alves ontzettend succesvol was in zijn carrière.

De succesvolste spelers

Speler Club(s) Prijzen
1. Dani Alves Bahia, Sevilla, Barcelona, Juventus, PSG 38
2. Maxwell Cruzeiro, Ajax, Internazionale, Barcelona, PSG 37
3. Hossam Hassan Al-Ahly, Zamalek, Al-Ain 36
Oleksandr Shovkovskiy Dinamo Kiev 36
5. Ryan Giggs Manchester United 35
6. Zlatan Ibrahimovic Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United 33
7. Andrés Iniesta Barcelona 32
Lionel Messi Barcelona 32
9. Kenny Dalgish Celtic, Liverpool 31
Vítor Baía FC Porto, Barcelona 31
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.