Dapper Les Herbiers buigt ook voor alleenheerser PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft dinsdag voor de vierde keer op rij de Coupe de France gewonnen. Het dappere Les Herbiers moest het hoofd buigen voor de Franse alleenheerser (0-2).

Dapper Les Herbiers buigt ook voor alleenheerser PSG

Derdeklasser Les Herbiers keek maandag bij het verkennen van Stade de France de ogen uit. Trainer Stephane Masala besefte dat dit podium meer paste bij de sterren van PSG dan bij zijn ploeg, dertiende in het Championnat National. 'Het wordt een wedstrijd tussen grote talenten, die behoren tot de beste van de wereld, en amateurs, die veel moed en teamgeest aan de dag zullen leggen.'

Dankzij die instelling hield Les Herbiers lang de hoop het toch al ongekende Coupe de France-toernooi de ultieme bekroning te geven. Paris Saint-Germain leidde weliswaar na 26 minuten door een treffer van Giovani Lo Celso, maar de genadeklap van het dominante PSG bleef lange tijd uit.

De VAR bood bij een treffer van Kylian Mbappé uitkomst voor Les Herbiers. Een kwartier voor tijd moest doelman Matthieu Pichot door eigen toedoen voor een tweede keer het hoofd buigen. Hij bracht Edinson Cavani ten val en moest die actie bekopen met een strafschop. Het Uruguayaanse slachtoffer maakte vanaf elf meter geen fout: 0-2. Het geblesseerd uitvallen van Dani Alves was een smet op de PSG-avond.

Met de Coupe de France werd de vierde prijs van het seizoen gepakt. PSG won eerder al de Franse Super Cup, de nationale titel en de Coupe de la Ligue. In 2014 en 2016 werd dit kunststukje ook gehaald. Ondanks deze nationale prijzen moet trainer Unai Emery PSG verlaten, met de quadruple als troost.

Neymar liet ook zijn gezicht zien in Stade de France.
Neymar liet ook zijn gezicht zien in Stade de France.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.