Elia walst met Bremen over De Jongs Gladbach heen

Werder Bremen heeft geen kind gehad aan Borussia Mönchengladbach. In eigen huis wist de ploeg, met Eljero Elia in de basis, met ruime cijfers te winnen (4-0).

Werder had maar weinig mogelijkheden nodig om al voor rust het verschil te maken. Een corner van Kevin De Bruyne werd, na nogal aarzelend ingrijpen van de defensie van Mönchengladbach, uiteindelijk door Nils Petersen binnen gewerkt. Na die tegentreffer waren de bezoekers het spoor even bijster. Werder kreeg de nodige kansen om de marge al voor rust uit te breiden.

En dat lukte uiteindelijk ook. Werder kwam er razendsnel uit via de counter en uiteindelijk werd Marko Arnautovic bereikt. De oud-speler van FC Twente bleef vervolgens zeer koel toen hij oog in oog stond met doelman Marc-André ter Stegen en wipte de bal over hem heen. In de slotfase sloeg Werder nog twee keer toe.

Niclas Füllkrug, die twee minuten daarvoor nog als invaller Elia verving, wist van dichtbij de 3-0 binnen te schieten. Vlak voor tijd maakte Zlatko Junuzovic het feestje nog mooier voor de thuisploeg door de 4-0 eindstand op het scorebord te zetten. Bij Mönchengladbach stond Luuk de Jong de gehele wedstrijd in de punt van de aanval, maar hij kon geen potten breken. Roel Brouwers bleef bij de bezoekers op de bank.

Werder kan door de overwinning definitief afscheid nemen van de onderste regionen van de Bundesliga. De ploeg staat nu op tien punten uit acht duels. Daarmee gaat het over Mönchengladbach heen, dat negen punten heeft. Foto: VI Images