Elia vrijgesproken vanwege tegenstrijdige verklaringen

Reacties

Feyenoorder Eljero Elia ontsnapt aan een schorsing. Vanwege tegenstrijdige verklaringen ontkomt de aanvaller aan een verbanning van vier duels, waarvan een voorwaardelijk.

Elia vrijgesproken vanwege tegenstrijdige verklaringen

Elia kreeg maandag rood vanwege een vermeende gewelddadige handeling in het duel van Jong Feyenoord met Jong SC Cambuur aan het adres van Berend Schootstra. Er waren echter tegenstrijdige verklaringen over de actie van Elia. Schootstra sprak over 'een beweging met het hoofd', terwijl een assistent-scheidsrechter een slaande beweging van Elia gezien had. Videobeelden van de wedstrijd zijn er niet.

'Wat de gewelddadige handeling van Elia precies inhield, kan niemand vertellen. Was het slaan of het geven van een kopstoot?', vroeg Feyenoord-jurist Joris van Benthem zich donderdag dan ook hardop af tijdens de strafzaak. De tuchtcommissie heeft zich klaarblijkelijk achter die lezing geschaard.

Het betekent dat Elia, die afgelopen weekend tegen Willem II (1-0) zijn eerste doelpunt maakte voor Feyenoord, zondag gewoon mee kan doen tegen Roda JC. Ook voor de dubbele confrontatie (beker en competitie) met PEC Zwolle is hij inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.