Elftal van de Week: Vitesse dominant, ook meerdere Heraclieden en PSV'ers

Reacties

Vitesse zette afgelopen week op fraaie wijze een punt achter een hemeltergend zwakke serie. Drie dagen na het Europese succes werd op overtuigende wijze afgerekend met NEC in de Gelderse derby. Het levert Vitesse de status van hofleverancier in het Elftal van de Week op.

Elftal van de Week: Vitesse dominant, ook meerdere Heraclieden en PSV'ers
© Pro Shots

Het centrale verdedigingsduo is volledig van Arnhemse komaf: Danilho Doekhi en Dominik Oroz gaven achterin weinig weg en namen gezamenlijk ook nog eens driekwart van de Vitesse-productie voor hun rekening. Ook Eli Dasa, sinds kort de assistkoning in Stadion Gelredome, behoort tot de uitverkorenen in ons dreamteam van speelronde 24.

De Israëliër moet wel rechts vanaf het middenveld komen, omdat Mauro Júnior als rechtsback staat geposteerd. Met een fraaie pegel speelde de Braziliaanse allrounder een sleutelrol in de comeback van PSV tegen Sparta Rotterdam. Zijn eveneens scorende ploeggenoot Ritsu Doan staat ook in het elftal, voorin hangend op rechts.

Naast Vitesse en PSV is Heracles Almelo de enige club met meer dan één vertegenwoordiger: Janis Blaswich en Luca de la Torre hadden beiden een groot aandeel in de zege op PEC Zwolle. De doelman hield de nul en de middenvelder opende de score in Almelo.

Het Elftal van de Week wordt gecompleteerd door de eenzaten Bjorn Meijer (FC Groningen), Speler van de Week Tom Boere (SC Cambuur), Deroy Duarte (Fortuna Sittard) en Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles), de luis in de pels van Ajax.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 24

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.