Elftal van de Week: vijf spelers uit Rotterdamse derby en Fortuna-duo

Reacties

Sparta gaf de overwinning tegen Feyenoord nog uit handen (2-2), maar het optreden in de Rotterdamse derby zorgt er wel voor dat de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk hofleverancier is van VI's Elftal van de Week. Dat is in de eerste plaats te danken aan VI's Speler van de Week Charles-Andreas Brym.

Elftal van de Week: vijf spelers uit Rotterdamse derby en Fortuna-duo
© Pro Shots

De Canadese aanvaller startte tegen Feyenoord in de basis omdat Tobias Lauritsen niet topfit is en greep die kans met beide handen aan. Brym scoorde twee keer en kreeg een 8. Doelman Nick Olij (7) speelde met een schitterende redding op een vrije trap van Igor Paixão in de extra tijd ook een cruciale rol en ziet voor zich in de defensie ook Bart Vriends (6,5) staan.

Feyenoord levert ondanks het tweede puntenverlies op rij ook twee spelers. Centraal achterin maakte Gernot Trauner meteen een goede indruk (7) bij zijn rentree, de Oostenrijkse aanvoerder viel na rust in voor Thomas Beelen. Links voorin troefde de trefzekere debutant Leo Sauer (7,5) andere uitblinkers als Emil Hansson (Heracles Almelo) en Yorbe Vertessen (PSV) af.

Fortuna Sittard boekte zaterdag tegen het gepromoveerde Almere City FC (2-1) zijn eerste zege en ziet rechtsback Ivo Pinto (7) en matchwinner Loreintz Rosier (7) terug in het Elftal van de Week. Go Ahead Eagles-aanvoerder Bas Kuipers (7,5) vult de defensie aan, terwijl AZ-topscorer Vangelis Pavlidis (7,5) net als tijdens de eerste speelronde in de spits staat.

Op het middenveld staan met Sem Steijn (7,5) en Anas Ouahim (7,5) de uitblinkers van FC Twente en Heracles Almelo, zij scoorden allebei voor de ploegen uit Overijssel en veroverden in tegenstelling tot Hansson en Vertessen wel een plek in het Elftal van de Week. Zij kregen ook een 7,5, maar moeten op de positie links voorin voorrang verlenen aan Sauer.

elftal van de week - speelronde 2

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.