Almere City blijft mede door eigen doelpunt op nul punten

Fortuna Sittard heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Limburgers deden dat ten koste van Eredivisie-debutant Almere City FC, dat daardoor op nul uit twee bleef staan.

Fortuna Sittard
2 - 1
Almere City FC

Almere beleefde vorige week het historische debuut in de Eredivisie. Een overwinning leverde dat niet op, want FC Twente won met 1-4 in het Yanmar Stadion. De ploeg van trainer Alex Pastoor reisde vervolgens af naar Limburg om daar de eerste overwinning op het hoogste niveau te boeken. Fortuna was echter niet van plan om mee te werken. Al na zeven minuten lag de bal in het net. Hamdi Akujobi tikte de bal in eigen doel na een verre ingooi die werd doorgekopt door Paul Gladon.

Fortuna, dat Feyenoord vorige week op 0-0 hield in De Kuip, verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong tegen Almere. Tijjani Noslin gaf de bal voor na een kort genomen hoekschop en bereikte Loreintz Rosier, die met het hoofd voor 2-0 zorgde. De Fransman kwam deze zomer over van het Portugese Estoril. Almere liet zich daarna niet uit het veld slaan en maakte via Thomas Robinet de 2-1. In de tweede helft ging het gelijk op en kreeg Almere nog een grote kans via Anthony Limbombe, maar keeper Ivor Pandur lag in de weg. Ook Akujobi kreeg de bal er in de extra tijd niet in.

Almere bleef zo op nul punten staan, terwijl Fortuna er al vier heeft verzameld. Beide clubs reizen volgend weekend naar Rotterdam. Almere gaat op bezoek bij Feyenoord, terwijl Fortuna uit tegen Excelsior aantreedt.