Landskampioen Feyenoord loopt direct tegen puntenverlies aan

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag bij de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen direct punten laten liggen tegen Fortuna Sittard. De rode kaart voor de bij de Rotterdammers teruggekeerde Bart Nieuwkoop drukte zijn stempel op het eerste thuisduel van de landskampioen, die vorige week vrijdag al verloor van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Landskampioen Feyenoord loopt direct tegen puntenverlies aan
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Fortuna bleek vorig seizoen ook al een lastige tegenstander voor Feyenoord in De Kuip. De Limburgers hielden de ploeg van Arne Slot in oktober op een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Arne Slot won in februari vervolgens wel met ruime cijfers in Sittard (2-4), maar kende zondag bij de competitiestart weer grote moeite met Fortuna bij het debuut van de nieuwe trainer Danny Buijs, nota bene oud-speler van de Rotterdammers.

Dat Feyenoord een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde, was daarin zeker een factor. Nieuwkoop werd na 25 minuten van het veld gestuurd door scheidsrechter Rob Dieperink, nadat die op de VAR-beelden had gezien hoe de rechtsback van achteren een overtreding beging op Iñigo Córdoba. Zo eindigde zijn rentree in De Kuip in een deceptie, nadat de 27-jarige verdediger nog veelbelovend was begonnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nieuwkoop stond met zijn loopacties over de rechterflank namelijk aan de basis van de twee beste kansen die Feyenoord in de openingsfase kreeg. Beide keren had Igor Paixão kunnen profiteren, maar de Braziliaanse vleugelaanvaller kopte eerst naast en vervolgens in de handen van Ivor Pandur. Dichter dan dat kwam de titelhouder niet bij de 1-0. De grootste kans was zelfs voor Fortuna, maar Justin Bijlow hield Paul Gladon van scoren af.

Dat Gladon in zijn eentje afkon op Bijlow, mocht Quilindschy Hartman zichzelf aanrekenen. De linksback liet zich simpel aftroeven door de spits van Fortuna. Vlak na rust leidde Hartman op die manier nog een kans van Fortuna in. Dit keer kon Tijjani Noslin af op het doel van Feyenoord, maar hij schoot uit een lastige hoek op Bijlow. Afspelen op Córdoba was een betere optie geweest, zoals Fortuna veelbelovende situaties wel vaker niet goed uitspeelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo had Feyenoord het met een man minder lastig in de eigen Kuip, al zette het nog wel de jacht in op de winnende treffer. Heel even leek er een uitgelezen mogelijkheid te komen, toen Dieperink na een overtreding op Santiago Giménez aanvankelijk naar de stip wees. Uit de VAR-beelden concludeerde de arbiter dat de overtreding van Rodrigo Guth net buiten het strafschopgebied plaatsvond, waardoor het bij een vrije trap en geel voor de Fortuna-verdediger bleef.

De treffer die de wedstrijd zou openbreken bleef zo uit, ondanks verwoede pogingen van Feyenoord. De Rotterdammers kropen tien minuten voor tijd zelf door het oog van de naald, toen het achterin bij een misverstand in de opbouw bijna misging. Bijlow gleed uit na een terugspeelbal van Lutsharel Geertruida, maar Thomas Beelen – na de rode kaart van Nieuwkoop in de ploeg gekomen voor Ramiz Zerrouki – haalde de inzet van Córdoba net op tijd van de lijn.

Slot had recordaanwinst Ayase Ueda inmiddels ook laten debuteren, maar ook de Japanse spits kon bij zijn debuut geen doorbraak forceren. In de slotfase moest Feyenoord zelfs nog met negen man verder, doordat Geertruida geblesseerd raakte en er geen wissels meer over waren. De Rotterdammers persten er nog een slotoffensief uit, maar Pandur redde op een schot van Alireza Jahanbakhsh. Een ultieme ontsnapping in de slotfase zat er dit keer niet in.

Feyenoord Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.