Degelijk FC Twente verstoort Eredivisie-debuut Almere City

FC Twente heeft het debuutfeestje van Almere City in de Eredivisie verstoord. In het Yanmar Stadion in Almere won de ploeg van trainer Joseph Oosting met 1-4 van de debutant op het hoogste niveau van Nederland.

Almere City FC
1 - 4
FC Twente
FC Twente

Almere City, de 55ste debutant in de historie van de Eredivisie, verstopte zich allerminst tegen Twente, dat in de eerste helft de grootst mogelijke moeite had om tot kansen te komen. Aan de andere kant zorgden Anthony Limbombe en Peer Koopmeiners voor gevaar namens de thuisploeg, maar Lars Unnerstall werd niet verschalkt.

In het tweede bedrijf, met Ricky van Wolfswinkel voor Sem Steijn binnen de lijnen, zorgde Twente voor steeds meer dreiging. Uiteindelijk brak Robin Pröpper de ban. De centrale verdediger kopte een voorzet van Michal Sadilek zeer bekeken in de verre hoek: 0-1. De thuisploeg kreeg niet veel later nog een domper te vewerken toen de bezoekende Tukkers uit een counter de 0-2 aantekenden. Manfred Ugalde gaf Michel Vlap bij de tweede paal een niet te missen kans en dat deed de aanvallende middenvelder dan ook niet: 0-2.

Wie dacht dat de debutant geknakt was, kwam bedrogen uit in Flevoland. De thuisploeg rechtte de rug en wist zelfs de eerste treffer ooit in de Eredivisie te maken. De ingevallen Danny Post schoot in zijn honderdste wedstrijd in de Eredivisie van buiten de zestien via de binnenkant van de paal raak en bracht zo het geloof terug in de harten van de Almeerders. Die hoop was twee minuten later echter alweer vervlogen toen aanvoerder Damian van Bruggen zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg voorgehouden van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Uiteindelijk scoorde Twente nog twee keer in Almere. De ingevallen Van Wolfswinkel bepaalde op aangeven van eerst Daan Rots en later Naci Ünüvar de eindstand op 1-4 en verpestte daarmee het Eredivisiedebuut van Almere City.