Elftal van de Week: vier clubs leveren twee spelers, primeur Almere City

Reacties

VI's Elftal van de Week van de zevende speelronde wordt gedomineerd door vier clubs. AZ, Excelsior, Feyenoord en PSV leveren allemaal twee spelers. Almere City FC levert na de eerste Eredivisie-zege ooit voor het eerst een speler. 

Elftal van de Week: vier clubs leveren twee spelers, primeur Almere City
© Pro Shots

Vooral op de vleugelposities voorin was de concurrentie groot. Zo had PSV met Johan Bakayoko en Noa Lang (allebei 7,5) twee kandidaten, maar zij moesten voorrang verlenen aan VI's Speler van de Week Yankuba Minteh en Emil Hansson, die met twee goals beslissend was voor Heracles Almelo tegen PEC Zwolle (2-1). Ook Vitesse levert ondanks de zege in de Gelderse derby (1-3) om die reden geen speler af, omdat Million Manhoef rechts voorin Minteh moet voorlaten.

Excelsior is na de zege in de Rotterdamse derby wel goed vertegenwoordigd. Arthur Zagré (7,5) scoorde fraai tegen Sparta en staat linksback. De andere uitblinker Redouan El Yaakoubi (7,5) vormt het middenveld met AZ-aanvoerder Jordy Clasie (7,5) en Malik Tillman (7,5), die zijn eerste basisplaats voor PSV bekroonde met een fraaie treffer tegen FC Volendam (3-1). De voor Vitesse tegen NEC trefzekere Marco van Ginkel (7) kon niet tippen aan hun cijfers.

Centraal in de spits was een 7 voor Vangelis Pavlidis wel genoeg voor een uitverkiezing. De Griekse spits was tegen Fortuna Sittard (4-0) voor het zevende competitieduel op rij trefzeker. Achterin maken PSV-rechtsback Jordan Teze (7), FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper (7) en Feyenoord-verdediger Dávid Hancko (7) de defensie compleet. Nordin Bakker (foto) staat na de eerste Eredivisie-zege ooit van Almere City onder de lat, nadat hij de nul hield tegen FC Utrecht (0-2).

elftal van de week - speelronde 7

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.