Elftal van de Week: Vertessen maakt woorden Schmidt waar

Reacties

Liefst zeven clubs zijn vertegenwoordigd in VI's Elftal van de Week van speelronde 33. Met drie spelers is PSV de hofleverancier van het dreamteam.

Elftal van de Week: Vertessen maakt woorden Schmidt waar
© Pro Shots

De Eindhovenaren zetten donderdagmiddag PEC Zwolle opzij en zijn praktisch zeker van de tweede plaats door de averij van AZ tegen FC Groningen. Donyell Malen, Jordan Teze en Yorbe Vertessen blonken uit en staan in het Elftal van de Week.

De Belg, die halverwege werd gewisseld met het oog op het duel met FC Utrecht van zondag, kreeg zelfs een 8 en maakte daarmee het vertrouwen van Roger Schmidt meer dan waar. In de aanloop naar het treffen met PEC Zwolle sprak de trainer immers vol lof over de twintigjarige aanvaller. 'Zijn snelheid is fantastisch en zijn balcontrole is ook goed. Hij is ook in staat om in de kleine ruimte te spelen. Waar ik verder van houd, is dat hij dapper is. Hij is niet bang om het duel aan te gaan', zei Schmidt.

Wie zeker zonder angst speelt en zich voor elke bal werpt, is Maduka Okoye. De doelman van Sparta Rotterdam was donderdag de grote sta-in-de-weg voor FC Utrecht en staat tussen de palen in dit 'ideale' team van speelronde 33. In de driemansdefensie staan naast Teze ook Glenn Bijl en Devyne Rensch.

Bijl was samen met Speler van de Week Sergio Peña op dreef in het duel met SC Heerenveen. Door de zege ontliep FC Emmen in elk geval rechtstreekse degradatie. De Drenten strijden nu met Willem II om het vermijden van de play-offs. Bij de Tilburgers maakte Vangelis Pavlidis donderdag indruk tegen ADO Den Haag, wat hem een plekje naast Malen oplevert in ons Elftal van de Week.

Het team wordt gecompleteerd door Fortuna Sittard-uitblinker Zian Flemming en Mohammed Kudus, die wat worstelde met zijn vorm na blessureleed, maar inmiddels op de weg terug lijkt. Met de Ghanees als een van de drijvende krachten bezegelde Ajax het lot van VVV-Venlo.

Elftal van de Week - Speelronde 33

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.