FC Groningen na Robben-show hofleverancier van Elftal van de Week

Reacties

Na drie nederlagen op rij beleefde FC Groningen zondag een heerlijke middag op bezoek bij FC Emmen. De ploeg van trainer Danny Buijs won met 0-4 en levert een dag later liefst vijf spelers af voor het Elftal van de Week van VI, onder wie natuurlijk Arjen Robben.

FC Groningen na Robben-show hofleverancier van Elftal van de Week
© Pro Shots

Robben werd met een 8 als cijfer verkozen tot Speler van de Week. In de aanval wordt de 37-jarige routinier vergezeld door ploeggenoot Alessio Da Cruz, die twee keer op aangeven van Robben scoorde tegen Emmen. In de punt staat Donyell Malen, die het bij PSV goed deed in de uitwedstrijd tegen Willem II.

Het was dringen voorin, want spelers als Bobby Adekanye van ADO Den Haag en Cyril Ngonge van RKC Waalwijk maakten afgelopen weekend ook een goede indruk. Adekanye bezorgde ADO een zeer belangrijke zege op bezoek bij PEC Zwolle, terwijl Ngonge met twee treffers tegen VVV-Venlo van waarde was voor RKC. Met een rake strafschop bepaalde hij de eindstand van het spektakelstuk in Venlo op 3-3​​​​​​​.

Op het middenveld is wel een plekje voor Vito van Crooij, die bij VVV-RKC uitblonk met twee assists en een goal. De vleugelspeler kocht daar echter weinig voor. VVV schoot niet veel op met slechts een punt. Ook in de middenlinie is een vertegenwoordiger van Groningen in de persoon van Azor Matusiwa. Mohammed Kudus, die scoorde in De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, en Bryan Smeets van Sparta Rotterdam completeren het middenveld.

Maarten Stekelenburg pakte in De Klassieker een strafschop van Leroy Fer en verdiende voor zijn optreden de plaats onder de lat in het Elftal van de Week. Voor hem staan twee spelers van Groningen en één van Sparta. Damil Dankerlui en de scorende Bart van Hintum vormen samen een groot deel van de defensie, die aan de linkerkant gevuld wordt door Aaron Meijers.

Elftal van de Week - Speelronde 32

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.