Elftal van de Week: Slechts vier clubs vertegenwoordigd in achtste speelronde

Reacties

VI's Elftal van de Week wordt in speelronde acht gedomineerd door vier teams die meedraaien in de top van de Eredivisie. AZ, PSV en Feyenoord leveren alle drie drie spelers, terwijl Go Ahead Eagles na een 4-0 zege op Heracles met twee spelers en coach René Hake is vertegenwoordigd in het Elftal van de Week.

Elftal van de Week: Slechts vier clubs vertegenwoordigd in achtste speelronde
© Pro Shots

Hake is aan iets moois bezig in Deventer. Go Ahead Eagles herpakte zich zaterdagavond op de Adelaarshorst na twee kansloze nederlagen tegen Feyenoord en PSV en schoof Heracles aan de kant. De uitverkiezingen voor Jeffrey de Lange (8) en doelpuntenmaker Bas Kuipers (8) laten zien dat de Eagles het vooral achterin op een rijtje hadden. Hoewel de ploeg uit Almelo meerdere kansen kreeg, hield de ploeg van Hake de nul.

AZ (1-2), Feyenoord (0-2) en PSV (0-4) bleven alle drie foutloos dit weekend en leverden allemaal een verdediger, middenvelder en aanvaller af in het Team van de Week. David Hancko, Riechedly Bazoer, en Jordan Teze heersten achterin, terwijl Quinten Timber, Jordy Clasie en Malik Tillman het middenveld vormen. Vooral van Clasie moet gezegd worden dat hij een dijk van een wedstrijd tegen speelde. Ajax kreeg zondag in eigen huis geen grip op de 32-jarige routinier. Clasie is een van de vijf spelers die deze een acht heeft gekregen.

De overige twee staan in de voorhoede en zullen dit jaar een verbeten strijd om de Gouden Schoen uitvechten. VI's Speler van de Week Vangelis Pavlidis maakte een belangrijk doelpunt tegen Ajax en schroefde zijn totaal op naar tien doelpunten, terwijl Santiago Giménez beide doelpunten uit bij PEC Zwolle voor zijn rekening nam en nu op liefst twaalf doelpunten staat. Ter vergelijking: Tasos Douvikas en Xavi Simons hadden eind vorig jaar negentien doelpunten aan het einde van het seizoen.

Elftal van de Week - speelronde 8

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.