Elftal van de Week: kwartet uitblinkers maakt AZ hofleverancier

Reacties

In het eerste weekend van het nieuwe Eredivisie-seizoen pakte AZ de leiding met een klinkende 5-1 zege op Go Ahead Eagles én domineert het VI's Elftal van de Week. De Alkmaarders leveren vier spelers.

Elftal van de Week: kwartet uitblinkers maakt AZ hofleverancier
© Pro Shots

AZ kende donderdagavond in de derde voorronde van de Conference League nog een moeizame start van het seizoen op bezoek bij FC Santa Coloma (0-1), maar ging zondag wel flitsend van start in de Eredivisie. Go Ahead was geen partij voor de ploeg van trainer Pascal Jansen, die vijf verschillende doelpuntenmakers kende en vier echte uitblinkers.

De grootste van allemaal was Ruben van Bommel (8), die bij afwezigheid van de geschorste Jesper Karlsson zijn kans greep. De van MVV Maastricht overgekomen aanvaller bekroonde zijn debuut met een goal en een assist. Vangelis Pavlidis was de man die zijn treffer voorbereidde. De Griekse spits pikte zelf ook zijn goal mee en kreeg eveneens een 8.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Jordy Clasie (7,5) en Yuki Sugawara (7,5) leverden met respectievelijk een goal en een assist hun bijdrage aan de ruime zege op Go Ahead. Het zorgt ervoor dat AZ de enige club is met meerdere spelers in VI's Elftal van de Week na de eerste speelronde. Ook FC Twente levert ondanks de 1-4 zege op bezoek bij Almere City maar één speler: Ricky van Wolfswinkel (8).

Bij PSV maakte Noa Lang (7) indruk met zijn fraaie 1-0, maar alleen aangever Ibrahim Sangaré (7,5) vertegenwoordigt de Eindhovenaren. SC Heerenveen-uitblinker Thom Haye (7,5) completeert het middenveld. FC Volendam-linksback Derry John Murkin (7), debutanten Casper Widell (7) en Jakov Medic (7) en Fortuna Sittard-keeper Ivor Pandur (7,5) maken de achterhoede compleet.

Elftal van de Week - Speelronde 1

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.