Elftal van de Week: FC Volendam kan zich meten met Feyenoord en PSV

Reacties

PSV ligt op koers voor een ticket voor de voorronde van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis van Ajax en zijn met twee spelers vertegenwoordigd in het Elftal van de Week van speelronde 30. Dat geldt ook voor Feyenoord en FC Volendam.

Elftal van de Week: FC Volendam kan zich meten met Feyenoord en PSV

FC Volendam zette het Eredivisie-weekend vrijdag in gang tegen SC Cambuur. De ploeg van Wim Jonk stuurde de hekkensluiter met een nederlaag terug naar Leeuwarden en zette een grote stap richting directe handhaving (2-0). Bij beide doelpunten zette Damon Mirani zijn hoofd tegen een corner van Carel Eiting. Niet geheel toevallig zijn zij de twee Volendammers die zichzelf terugvinden in het Elftal van de Week.

De topdrie kwam zondag in actie. PSV en Ajax namen het in het Philips Stadion tegen elkaar op. Door een afgetekende overwinning namen de Eindhovenaren de tweede plaats over van de concurrent uit Amsterdam (3-0). Luuk de Jong (2) en Xavi Simons namen de doelpuntenproductie van de thuisploeg voor hun rekening en dwongen daarmee een plek af in het Elftal van de Week.

Feyenoorders doen niet voor elkaar onder
Later op de dag kwam Feyenoord weer een stap dichter bij de landstitel. De koploper van de Eredivisie rekende in eigen huis af met FC Utrecht (3-1). Bijna vanzelfsprekend zijn het Dávid Hancko en Orkun Kökçü, samen in een nek-aan-nekrace verwikkeld in de strijd om de titel Speler van het Jaar, die in het Elftal van de Week te bewonderen zijn.

De Speler van de Week komt ook van een Rotterdamse club, maar keept in het shirt van Excelsior. Stijn van Gassel kreeg met een 8,5 de hoogste beoordeling. Melle Meulensteen (Vitesse), Yukinari Sugawara (AZ), Václav Cerny (FC Twente) en Tobias Lauritsen (Sparta Rotterdam) voltooien het Elftal van de Week.

ELFTAL VAN DE WEEK - SPEELRONDE 30

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.