Volendamse specialiteit van het huis duwt Cambuur naar rand van de afgrond

De situatie van de SC Cambuur wordt met de week uitzichtlozer. Ook op bezoek bij FC Volendam konden de Leeuwarders geen vuist maken. Aan de andere kant betekende dat goed nieuws voor de thuisploeg, die een grote stap naar directe handhaving zette (2-0).

FC Volendam
FC Volendam
2 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

De laatste zege van Cambuur in de Eredivisie dateert van begin maart. Toen won de ploeg van Sjors Ultee thuis van Go Ahead Eagles (4-1). Daarna ging het vijf keer fout voor Cambuur, dat degradatie nauwelijks nog lijkt te kunnen ontlopen. Om de moed er nog enigszins in te houden, moest de hekkensluiter een resultaat boeken op bezoek bij Volendam.

De thuisploeg strijdt nog om directe handhaving en kon de punten ook goed gebruiken. Vijf minuten voor rust opende Damon Mirani de score. Dat deed de aanvoerder uit een corner van Carel Eiting (1-0). Voor Volendam was dat het achtste doelpunt uit een corner of indirecte vrije trap van dit kalenderjaar, meer dan welke Eredivisie-club dan ook.

Cambuur probeerde het na rust nog, maar ontsnapte juist aan de volgende Volendamse treffer. Daryl van Mieghem scoorde, maar invaller Robert Mühren stond in aanloop naar dat doelpunt buitenspel. Dat had de assistent-scheidsrechter niet geconstateerd, maar aan de VAR is het moeilijk ontsnappen. In de extra tijd gooide Volendam de wedstrijd alsnog in het slot. Opnieuw uit een corner, opnieuw was Eiting de aangever en opnieuw scoorde Mirani (2-0).

Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van Cambuur op nummer zestien FC Emmen negen punten. De achterstand op nummer vijftien Excelsior, dat virtueel veilig is, bedraagt elf punten. Aan de andere kant zette Volendam juist een grote stap naar directe handhaving. De ploeg van trainer Wim Jonk heeft een marge van vijf punten op FC Emmen, dat virtueel is veroordeeld tot de play-offs om promotie/degradatie.