Elftal van de Week: AZ troeft kampioen Feyenoord af als hofleverancier

Reacties

Feyenoord veroverde zondag de landstitel, maar is geen hofleverancier van VI's Elftal van de Week. Die eer gaat naar AZ, dat enkele uren na het kampioensduel van de Rotterdammers de vloer aanveegde met FC Emmen (5-1).

Elftal van de Week: AZ troeft kampioen Feyenoord af als hofleverancier
© Pro Shots

AZ walste in de eerste helft heen over de nog om lijfsbehoud vechtende Drenten en dat leverde vier spelers van de Alkmaarders een plek in het Elftal van de Week op. Op het middenveld staan Jordy Clasie, man van de wedstrijd met een 8,5, en Sven Mijnans (8). Myron van Brederode (8) bestrijkt de linkerflank en de trefzekere Sam Beukema (8) staat centraal achterin.

Met Tijjani Reijnders (8) was er nog een vijfde gegadigde voor het Elftal van de Week, maar de concurrentie was groot. Zo kregen Igor Paixão en Santiago Giménez een 8 voor hun optreden in de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles (3-0) en schitterden Václav Cerny en VI's Speler van de Week Virgil Misidjan (allebei een 8,5) namens FC Twente tegen NEC.

Daardoor was er voorin bijvoorbeeld ook geen plek voor Koki Saito (8), die namens Sparta Rotterdam een sterke wedstrijd speelde tegen FC Volendam (2-1). De ploeg van trainer Wim Jonk klopte de mannen van Maurice Steijn door twee doelpunten van verdediger Xavier Mbuyamba (8,5), die achterhoede vormt met Beukema en FC Twente-rechtsback Joshua Brenet (7,5).

Onder de lat waren met Vasilios Barkas, Justin Bijlow, Ivor Pandur en Lars Unnerstall ook genoeg gegadigden, maar het was uiteindelijk SC Heerenveen-doelman Xavier Mous die het Elftal van de Week haalde. Met een 7 was de vervanger van de al maanden geblesseerde Andries Noppert de beste man aan Friese zijde in het thuisduel met Excelsior (0-0), dat met een punt misschien wel te weinig kreeg.

Elftal van de week - speelronde 32

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.