Elftal van de Speelronde: twee Nederlanders bij eerste EK-uitblinkers

Reacties

De eerste speelronde van Euro 2020 zit erop en dus maken we bij VI de balans op. Wie waren de grootste uitblinkers in de eerste week van het EK?

Elftal van de Speelronde: twee Nederlanders bij eerste EK-uitblinkers
© Pro Shots

Net als bij de Eredivisie-wedstrijden geven onze verslaggevers bij ieder EK-duel rapportcijfers aan spelers, trainers en scheidsrechters. Nu alle landen in actie zijn gekomen, hebben we de beoordelingen op een rijtje gezet.

Grote uitblinker van de eerste week is Patrik Schick. De Tsjechische spits was tweemaal trefzeker in het duel met Schotland en heeft vermoedelijk al de mooiste goal van het EK gemaakt. Hij kreeg een 8,5 voor zijn optreden op Hampden Park, het hoogste cijfer tot nu toe.

Wel waren er vier spelers met een acht, waaronder drie Belgen: Dedryck Boyata, Thomas Meunier en Romelu Lukaku namen onze zuiderburen bij de hand tegen Rusland en hebben een plaatsje in het elftal. Ook Lukas Hradecky, die Finland de eerste EK-zege ooit bezorgde, kreeg een 8.

De andere spelers in dit Elftal van de Speelronde kregen een 7,5 voor hun eerste opreden dit toernooi. Onder hen ook twee Nederlanders: Stefan de Vrij en Frenkie de Jong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.