Elders over de grens: Toulouse en Lyon delen vierde stek

In de nieuwe rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere Europese competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Olympique Lyon heeft met een 3-0 nederlaag in Toulouse zijn kansen op de voorronde van de Champions League zien afnemen • De achterstand op nummer drie Lille bedraagt na het verlies nog altijd zes punten, met nog zes duels te spelen • Al na 22 minuten keek de bekerfinalist tegen een onoverbrugbare achterstand aan door goals van Pantxi Sirieix en Emmanuel Rivière • In blessuretijd zorgde invaller Umut Bulut voor de 3-0 eindstand • Toulouse komt door de overwinning op gelijke hoogte met nummer vier Lyon • Beide teams hebben nu 53 punten •

• Coupe de la Ligue-winnaar Olympique Marseille kwam in het eigen Stade Vélodrome niet langs Caen (1-1) • Frédéric Bulot zette de Noord-Franse club na elf minuten op voorsprong • Een kwartier later tekende Loïc Rémy vanaf de strafschopstip voor zijn elfde seizoenstreffer • Marseille blijft door het gelijkspel op de tiende plaats taan, terwijl de voorsprong van Caen op de degradatiestreep nog slechts één punt bedraagt • • Kampioen Olympiakos Pireaus heeft ook zijn voorlaatste competitiewedstrijd bij PAS Giannina winnend afgesloten • Door doelpunten van Kevin Mirallas, Rafik Djebbour (twee) en Ioannis Fetfazidis won de ploeg van trainer Ernesto Valverde eenvoudig met 4-0 •

• In de strijd om degradatie sloeg Kerkyra een belangrijke slag door thuis met 4-1 van OFI Kreta te winnen • De eilandclub staat nu boven de degradatiestreep omdat concurrent Ergotelis in eigen huis nipt van Levadiakos verloor (0-1) • Ook Panaitolikos houdt met een 5-1 overwinning op Aris Saloniki nog uitzicht op handhaving •

• Zondag staat de laatste speelronde in Griekenland op het programma • Vervolgens moeten Panathinaikos, PAOK Saloniki, Atromitos en AEK Athene in de play-offs nog uitmaken wie zich voor de voorronde van de Champions League plaatst • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.