El Messaoudi begrijpt eigen falen ook niet: 'Ik heb hier geen woorden voor'

Ahmed El Messaoudi scoorde vrijdagavond tegen FC Volendam, maar na afloop ging het toch vooral over een kans die hij niet afmaakte. De aanvaller van FC Emmen snapte er zelf ook weinig van.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Emmen was in de eerste helft veel sterker dan Volendam en kreeg ook goede kansen om op voorsprong te komen. De twee grootste kansen werden gemist door El Messaoudi en vooral zijn tweede mogelijkheid zal nog weleens door zijn hoofd spoken. El Messaoudi stond na een lage voorzet voor een vrijwel leeg doel en leek niet meer te kunnen missen. Dat gebeurde echter toch: de Emmen-aanvaller raakte de bal verkeerd en Volendam-keeper Filip Stankovic raapte op.

Mede door de enorme misser van El Messaoudi slaagde Emmen er niet in om Volendam te verslaan: 1-1. Na afloop sprak hij met gemengde gevoelens met ESPN. 'Ik ben natuurlijk blij met een doelpunt, maar we hadden de wedstrijd gewoon moeten afmaken in de eerste helft', verzuchtte de aanvaller. En hij keek zelfkritisch in de spiegel: 'Ik kreeg twee grote kansen en daar moet ik gewoon niet missen.'

El Messaoudi werd geconfronteerd met de beelden van zijn tweede misser. 'Die voorzet was perfect, maar ik kreeg de bal een beetje op mijn hak', stamelde de Belg. 'Ik heb er geen woorden voor. We verdienden twee, drie doelpunten in de eerste helft en dan was het al gespeeld geweest, denk ik. Jammer, maar we hebben in ieder geval nog een punt gepakt. Dat is wel belangrijk voor ons. Ik blijf gewoon positief denken. Op naar de volgende wedstrijd.'

Dick Lukkien
Dick Lukkien, coach van Emmen, had genoeg gezien waar hij blij van werd. Het resultaat zat daar alleen niet bij. 'Dit is een wedstrijd die we, denk ik, met 4-1 hadden kunnen winnen', zei hij. 'Maar verder ben ik eigenlijk wel heel tevreden. We blijven vasthouden aan wat we doen, we willen gewoon voetballen en de tegenstander onze wil opleggen. Dat heb ik bij tijd en wijlen gewoon gezien. Maar we moeten onszelf wel gaan belonen. Dat is voor vanavond het belangrijkste kritiekpunt.'