EL-loting: Feyenoord naar Polen of Slowakije, zware dobber Vitesse

Reacties

Feyenoord stuit in de derde voorronde van de Europa League op Górnik Zabrze of AS Trencín. Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen. Ook de mogelijke opponenten van Ajax, AZ en Vitesse zijn bekend.

EL-loting: Feyenoord naar Polen of Slowakije, zware dobber Vitesse

Feyenoord is als bekerwinnaar de enige van de vier Nederlandse clubs al zeker van een plek in de voorlaatste voorronde richting het EL-hoofdtoernooi. De Rotterdammers hoorden net als mogelijk Ajax en AZ bij de geplaatste teams en moeten in die hoedanigheid dus naar Polen of Slowakije (eerst uit, dan thuis).

AZ en Vitesse treden deze en volgende week tegen respectievelijk Kairat Almaty en Viitorul Constanta aan in de tweede voorronde van de Europa League. Bij een zege nemen het de Alkmaarders het op tegen Sigma Olomouc uit Tsjechië (eerst uit, dan thuis), de ongeplaatste Arnhemmers treffen PAOK Saloniki of FC Basel (thuis/uit).

In het geval van Ajax zou het minst gewenste scenario in werking treden als het op 9 en 16 augustus moet strijden om een EL-ticket. Dan hebben de Amsterdammers van Sturm Graz verloren in de Champions League-voorronde en wacht Dundalk uit Ierland of AEK Larnaca uit Cyprus (eerst thuis, dan uit).

Eerder deze maandag werd al bekend dat Ajax bij een zege op Sturm Graz tegen Standard Luik speelt in de derde voorronde van de Champions League. PSV is de enige Nederlandse club die nog niet in actie hoeft te komen, de kampioen stroomt in de vierde CL-voorronde in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.