Standard Luik volgende CL-horde voor Ajax bij zege op Sturm Graz

Reacties

Ajax stuit in de volgende ronde op Standard Luik als het in de tweede voorronde van de Champions League afrekent met Sturm Graz. Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen.

Standard Luik volgende CL-horde voor Ajax bij zege op Sturm Graz

Ajax was dankzij het relatief hoge coëfficiënt een van de vier geplaatste ploegen en ontliep daardoor Benfica, Dinamo Kiev en mogelijk ook FC Basel, dat dan wel eerst nog PAOK Saloniki moet verslaan. De Amsterdammers wisten daardoor dat ze Fenerbahçe, Spartak Moskou, Standard Luik of Sparta Praag zouden loten als eventuele volgende opponent. Het zijn de Belgen geworden.

Standard eindigde vorig seizoen als zesde in de reguliere competitie, maar veroverde in de play-offs de tweede plek achter kampioen Club Brugge. Dat deden Les Rouges toen nog onder leiding van de Portugese coach Sá Pinto. Daarna nam Michel Preud'homme, in het seizoen 2010/11 trainer van FC Twente, het stokje over. De Belgisch oud-international werd ook aangesteld als technisch directeur.

Als Ajax het tweeluik met Sturm Graz (25 juli en 1 augustus) wint, speelt het in de twee weken daarna tegen Standard in de derde voorronde van het miljardenbal. Om het hoofdtoernooi te bereiken moet de ploeg van Erik ten Hag daarna nog één ronde overleven (de play-offs). Bij een overwinning op de Oostenrijkers is het ticket voor de groepsfase van de Europa League tevens al binnen.

Overleeft Ajax de eerste horde richting de Champions League niet, dan moet het via de voorronden nog wel strijden voor een EL-ticket. Wie in dat geval de tegenstander is, wordt vanaf 14.00 uur duidelijk tijdens de loting voor de derde voorronde van de Europa League. Dan krijgen ook AZ, Feyenoord en Vitesse te horen wie in die ronde hun (mogelijke) opponent is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.