Ajax moet puzzelen richting Sturm Graz

Reacties

De voorbereiding van Ajax zit er bijna op. De Amsterdammers vliegen vandaag terug naar Nederland. Komende woensdag staat het eerste duel met Sturm Graz op het programma.

Ajax moet puzzelen richting Sturm Graz

'Er is hier deze week keihard getraind en dat hadden we in de opbouw ook nodig', kijkt trainer Erik ten Hag terug op het trainingskamp in Engeland. 'Nu zullen we gas terugnemen. Het wordt per speler goed kijken hoe hij ervoor staat. Dat heeft met de instroming te maken. Er zijn jongens die de hele voorbereiding hebben meegemaakt, anderen zijn pas net begonnen en we hebben zelfs met Dusan Tadic nog een speler die nog moet beginnen. Dat zorgt ervoor dat het continu afwegen is hoe de fysieke gesteldheid is en wat er mogelijk is.'

Gevolg is dat Ajax tegen Sturm Graz zal aantreden met mogelijk een basiselftal, dat nog geen wedstrijd met elkaar in de voorbereiding in actie kwam. 'We hebben het basiselftal redelijk in ons hoofd, maar zijn er nog niet helemaal uit. Het is gewoon passen en meten, want we kunnen niet vier spelers gaan opstellen die niet in staat zijn negentig minuten te spelen. Op dit moment zijn er nog wel drie, vier of vijf posities waarover ik twijfel richting het duel met Sturm Graz. Daar zal in de komende dagen een beslissing over worden genomen.'

Ten Hag kon gisteren in de oefenduels met Wolverhampton Wanderers (1-1) en Walsall (2-0 nederlaag) geen beroep doen op Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven en Maximillian Wober. Zij bleven met lichte klachten langs de kant. Daley Blind maakte wel zijn eerste speelminuten voor Ajax, maar is pas net aan de voorbereiding begonnen. Dat geldt ook voor Frenkie de Jong en Donny van de Beek, die de eerste weken van de voorbereiding door blessureleed moesten missen.

Ook de WK-gangers Nicolás Tagliafico en Kasper Dolberg hebben zich na een korte vakantie pas vorige week bij de selectie gevoegd. Tadic zal zich komend weekend in Amsterdam melden, waarna duidelijk zal worden hoe zijn fysieke gesteldheid is met het oog op het belangrijke duel van komende woensdag.

'De klok is de grootste tegenstander van Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.