Fraaie treffer Van de Beek hoogtepunt bij Ajax-terugkeer Blind

Reacties

Ajax heeft donderdagmiddag gelijkgespeeld in de eerste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Engeland. De ploeg van Erik ten Hag bleef in evenwicht met Premier League-club Wolverhampton Wanderers: 1-1.

Fraaie treffer Van de Beek hoogtepunt bij Ajax-terugkeer Blind

Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Maximilian Wöber en Daley Sinkgraven ontbraken in Walsall wegens lichte klachten, terwijl ook aanwinst Dusan Tadic er nog niet bij was. Desondanks trad Ajax aan in een sterke opstelling, waarin behalve voor aanvoerder Matthijs de Ligt en de teruggekeerde WK-ganger Nicolás Tagliafico ook plaats was voor talenten Carel Eiting en Noa Lang.

Zij werkten een matige eerste helft af, waarin Wolves de overhand had. De grootste kans was voor Diogo Jota: de aanvaller ging alleen op Andre Onana af, maar de doelman bleef rustig staan en redde. Ook claimden de Engelsen even later een penalty bij vermeend hands, maar het protest leverde niets op.

Ajax kwam tegen de verhouding in op voorsprong, vlak voor rust. Donny van de Beek combineerde snel met Lang, sneed naar binnen en schoot de bal knap met links in de verre hoek: 0-1. Na het rustsignaal besloot Ten Hag een wissel te plegen: Daley Blind maakte in de tweede helft zijn officieuze terugkeer in het Ajax-shirt, als vervanger van Frenkie de Jong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook na de pauze was Wolves aanvankelijk sterker. Ajax ontsnapte toen Onana de bal losliet bij een voorzet van Jota en ternauwernood kon voorkomen dat Ivan Cavaleiro de gelijkmaker maakte. Wolves bleef aandringen en kreeg hulp van Tagliafico, die Helder Costa op de hakken liep en een strafschop tegen kreeg. Ruben Neves schoot vervolgens de 1-1 binnen vanaf elf meter.

Na de gelijkmaker toonde Ajax meer aanvallende intenties en werd de ploeg gevaarlijk via David Neres. Ondertussen bleef Wolves dreigend via de counter, maar er viel geen doelpunt meer. Deze avond speelt Ajax een tweede oefenduel, tegen League One-club Walsall (aftrap 20.45 uur). Het tweeluik vormt de laatste test voor het thuisduel in de voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz van komende woensdag.

Opstelling Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Frenkie de Jong ('45 Blind), Tagliafico; Mazraoui ('87 Jensen), Eiting, Van de Beek ('78 De Wit); Neres, Huntelaar ('84 Sierhuis), Lang.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.