FC Porto heeft genoegen moeten nemen met een punt. Rangers FC dankte het punt in de Europa League-groep van Feyenoord aan Alfredo Morelos.

FC Porto
1 - 1
Glasgow Rangers

In de aanloop naar het Europa League-duel in Portugal keek Rangers-coach Steven Gerrard uit naar de duels die zijn veel scorende spits Morelos zou uitvechten met de ervaren rot Pepe. 'Het wordt een fascinerende strijd', aldus de oud-international.

De 23-jarige Colombiaan, die tot zijn bezoek aan Portugal dit seizoen al acht keer trefzeker in Europa, was in de eerste helft de winnaar. Op slag van rust tekende El Bufalo na een afgemeten voorzet van Borna Barisic voor de 1-1.

Porto, dat in de 36ste minuut via Luis Díaz op voorsprong was gekomen, moest zodoende na rust opnieuw beginnen in de jacht op revanche voor de nederlaag in De Kuip. Maar het was juist Rangers dat de wedstrijd maakte. Dankzij doelman Agustín Marchesín bleef de schade uit. Zijn reflex voorkwam in de 52ste minuut dat Morelos zijn Europese scoringsdrift verder gestalte gaf.

Aan de andere kant liet FC Porto ook na alsnog de winst te pakken. De ploeg van trainer Sérgio Conceição moest zodoende genoegen nemen met een punt. Door het resultaat komen FC Porto en Rangers op achterstand van twee punten op Young Boys, dat op eigen veld te sterk was voor Feyenoord (2-0).