Feyenoord gooit eigen glazen in na onbegrijpelijke actie Ié

Feyenoord heeft donderdag voor de tweede keer dit seizoen verloren in de Europa League. Young Boys scoorde in de eerste helft twee keer uit een strafschop en speelde de wedstrijd vervolgens uit. Feyenoord staat daardoor onderaan in Groep G.

BSC Young Boys
2 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De ploeg van Stam reisde niet in blakende vorm richting Bern na de 1-1 thuis tegen Heracles Almelo van afgelopen zondag en de nederlaag bij Fortuna Sittard (4-2) van voor de interlandperiode. Het begin van de wedstrijd tegen Young Boys was typerend voor de dramatische eerste helft die Feyenoord speelde. Al na twee minuten speelde Steven Berghuis de bal tussen Kenneth Vermeer en Marcos Senesi in over de achterlijn, waardoor Young Boys een hoekschop kreeg. Het bleek niet de eerste fout aan Feyenoord-zijde.

Na veertien minuten ging de bal namelijk op de stip voor Young Boys. De Zwitsers gaven vanaf de rechterflank een voorzet, die door Edgar Ié op onbegrijpelijke wijze met zijn hand werd aangeraakt. De verdediger uit Guinee-Bissau sprong omhoog om te koppen, maar hield daarbij beide armen omhoog. Ié kreeg een gele kaart en vanaf elf meter was Roger Assalé succesvol: 1-0. Feyenoord moest zo al vroeg in de achtervolging, maar creëerde lange tijd geen enkele kans.

Young Boys had de smaak te pakken en viel aan tegen de Rotterdammers. Grote kansen volgden niet, maar uit een van de offensieven kreeg de thuisploeg wel opnieuw een penalty. Michel Aebischer gaf een steekpass op Assalé, die op het randje van buitenspel stond. De aanvaller snelde richting de uitkomende Vermeer, die zijn handen gebruikte om de bal te pakken, maar daarmee Assalé naar de grond werkte. Nu legde Jean-Pierre Nsame aan voor de strafschop, die hij feilloos raak schoot. Pas na de 2-0 kreeg Feyenoord de eerste echte kans. Luis Sinisterra speelde zich goed vrij, maar stuitte op keeper David von Ballmoos. Veel kansen vielen er in het restant van de eerste helft niet te noteren. Via Orkun Kökcü was Feyenoord wel twee keer dreigend. Stam moest daarna nog wisselen. Eric Botteghin verving de geblesseerd geraakte Ié.

Het begin van de tweede helft bood hoop voor Feyenoord, dat beter combineerde. Zo speelde Sam Larsson een verdediger door de benen en bereikte hij Berghuis, die de bal echter met zijn arm meenam en de aanval afgefloten zag worden. Kökcü probeerde het van afstand en dwong Von Ballmoos tot een redding. Even later gaf Tyrell Malacia de bal mee aan Sinisterra, die er niet in slaagde om Larsson te bereiken. Feyenoord kreeg het niet voor elkaar om echt gevaarlijk te worden tegen de Zwitsers. Zelfs een aansluitingstreffer zat er uiteindelijk niet in.

Feyenoord heeft na drie wedstrijden in de Europa League drie punten, dankzij de thuiszege op FC Porto (2-0). De Rotterdammers wacht zondag een loodzware uitwedstrijd. Dan staat in de Johan Cruijff Arena De Klassieker tegen Ajax op het programma.