EK van Benzema in gevaar door schorsing Franse bond

Reacties

Karim Benzema is door de Franse bond geschorst en wordt daarmee uitgesloten van de nationale selectie, wegens de vermeende betrokkenheid bij de sekstape-affaire met collega-international Mathieu Valbuena. De schorsing duurt zolang het onderzoek loopt.

EK van Benzema in gevaar door schorsing Franse bond

Zowel Benzema als Valbuena kreeg hangende het justitiële onderzoek naar de zaak eerder al geen uitnodiging van bondscoach Didier Deschamps voor de laatste twee oefenduels met Duitsland en Engeland van vorige maand. De 1 meter 63 kleine middenvelder zei laatst echter nog best te kunnen samenspelen met Benzema, die zich daar bij aansloot.

Noël Le Graët, de Franse bondsvoorzitter, dacht daar anders over en kondigde donderdag op een persconferentie aan voorlopig niet door te willen met Benzema. Het verhaal gaat namelijk dat de 27-jarige aanvaller als tussenpersoon zou hebben gefungeerd voor zijn jeugdvriend Zenati, die zou hebben geprobeerd geld los te krijgen bij Valbuena door te beweren dat er een pikante video van hem bestaat. Zolang het onderzoek loopt, mag Deschamps Benzema niet uitnodigen voor interlandverplichtingen, meldde Le Graët.

Een beeld dat de voetballiefhebber voorlopig niet meer tot zich zal nemen: Mathieu Valbuena en Karim Benzema gezamenlijk in de nationale ploeg van Frankrijk.
Een beeld dat de voetballiefhebber voorlopig niet meer tot zich zal nemen: Mathieu Valbuena en Karim Benzema gezamenlijk in de nationale ploeg van Frankrijk.

'Het is mijn beslissing', verduidelijkte de bestuurder. 'Ik heb Deschamps hiervan op de hoogte gebracht. Ik wil ook kwijt dat ik niet boos ben, maar bedroefd ben voor Benzema. Ik had hem eigenlijk een voorwaardelijke straf willen geven, maar dan waren jullie (de media, red.) niet blij geweest.' Opmerkelijk genoeg sprong Le Graët nog enigszins in de bres voor de spits. 'Hij is terecht gekomen in een bizarre situatie, maar hij mag pas weer interlands spelen als de rechter beslist dat hij onschuldig is - of niet bij deze zaak betrokken is geweest - en Valbuena en hij weer vrienden worden.' Valbuena, het slachtoffer in deze zaak, is overigens wel inzetbaar voor Les Bleus.

Benzema liet zelf op Twitter weten de beslissing te respecteren en vertrouwen in Le Graë te hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.