Eintracht Frankfurt verlost De Guzmán en Napoli van elkaar

Reacties

Jonathan de Guzmán gaat zijn geluk beproeven in de Bundesliga. De Oranje-international met Canadese roots zal voor drie jaar tekenen bij Eintracht Frankfurt, dat hem verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Napoli.

Eintracht Frankfurt verlost De Guzmán en Napoli van elkaar

Napoli telde in de zomer van 2014 nog zes miljoen euro neer voor De Guzmán, nadat de bij Feyenoord opgeleide middenvelder op huurbasis bij Swansea City een sterk seizoen had gedraaid en met het Nederlands elftal derde werd op het WK in Brazilië. Het leek in eerste instantie ook een goede keuze om Villarreal te verruilen voor de Serie A-club. In zijn eerste seizoen kwam De Guzman 36 keer in actie in alle competities en scoorde zeven keer.

Na het vertrek van trainer Rafa Benítez ging het echter bergafwaarts met De Guzmán in Napels. Onder de nieuwe trainer Maurizio Sarri leek zijn rol al snel uitgespeeld en toen een transfer uitbleef, kwam het op de training tot een aanvaring met technisch directeur Cristiano Giuntoli. Daarop werd De Guzmán uit de selectie gezet en in de winterstop uiteindelijk verhuurd aan Carpi, waar hij door fysieke ongemakken slechts 110 minuten speelde.

Afgelopen seizoen stalde Napoli de veertienvoudig international bij Chievo Verona, waar hij met 29 officiële optredens weer regelmatig aan spelen toekwam. De Guzmán scoorde zelfs in de verloren uitduels met AS Roma en AC Milan en heeft daarmee blijkbaar de aandacht getrokken van Fredi Bobic, technisch directeur van Frankfurt. De nummer elf van de Bundesliga trok al zeven spelers aan, onder wie Sébastien Haller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.