Bacca verpest De Guzman-avond in San Siro

AC Milan heeft in een penaltyrijke avond afgerekend met Chievo (3-1). Carlos Bacca zette ondanks een gemiste strafschop Jonathan De Guzman in San Siro in de schaduw.

Bacca zette AC Milan halverwege de eerste helft op voorsprong door naar binnen te komen en met een weinig overtuigend schot Stefano Sorrentino te passeren. Kort voor rust konden de Rossoneri opnieuw beginnen nadat De Guzman vanaf de stip Gianluigi Donnarumma had gepasseerd.

Er viel genoeg af te dingen op de beslissing van arbiter Fabio Maresca Chievo een penalty toe te kennen. Niet alleen was er ogenschijnlijk sprake van buitenspel in de aanloop, maar ook waren er vraagtekens of het wel een overtreding van Mattia De Sciglio op Serge Gakpe was.

Milan had meer reden om met een bitter gevoel de kleedkamer in gaan dan alleen vanwege de tweede treffer van De Guzman in het shirt van Chievo. In de blessuretijd van de eerste helft had Bacca namelijk verzuimd orde op zaken te stellen. Hij knalde vanaf elf meter de bal over het Chievo-doel.

Het was uitstel van executie. In de zeventigste minuut viel dan toch de 2-1. Bacca maakte daarmee zijn fout goed. De Colombiaan had nog meer revanche kunnen nemen voor zijn gemiste strafschop. Maar op het moment dat Milan weer een penalty kreeg toegekend, was hij al gewisseld. Vanaf de zijlijn zag hij hoe Gianluca Lapadula het klusje klaarde: 3-1.

Door de zege is AC Milan in punten gelijk gekomen met nummer vijf Internazionale, dat nog wel een wedstrijd achter de hand heeft. Chievo is veroordeeld tot de middenmoot.