Napoli geeft De Guzman geen enkele kans op wraak

Napoli heeft zijn tweede plaats in de Serie A verstevigd dankzij een probleemloze 2-0 zege op Chievo Verona. Halverwege was het duel al beslist.

In de punt van de aanval bij Napoli kreeg Manolo Gabbiadini de voorkeur boven Arek Milik. De Italiaan gaf zijn visitekaartje af, want in de 24ste minuut opende hij de score met een droog afstandschot in de verre hoek.

Napoli was heer en meester tegen Chievo, dat aantrad met een verdediging waarvan de gezamenlijke leeftijd liefst 172 jaar bedroeg. De geel-blauwe veteranen mochten van geluk spreken dat zij halverwege slechts 2-0 achter stonden, een tussenstand die op het bord was gekomen na een vlammende knal in de kruising van Marek Hamsik in de 39ste minuut. In de tweede helft schakelde Napoli een paar versnellingen terug, met het oog op de aanstaande Champions League-wedstrijd tegen Benfica.

Chievo kwam echter geen moment in de buurt van een aansluitingstreffer, ook niet na de invalbeurt van Jonathan De Guzman in de 63ste minuut. Het was voor de ex-Feyenoorder zijn eerste optreden in Stadio San Paolo sinds hij medio 2015 op opmerkelijke wijze uit de gratie raakte bij Napoli, waar zijn contract nog tot 2018 loopt en zijn uitzichten op een tweede kans nihil zijn.

Door de zege verstevigt Napoli zijn tweede plaats, met een punt achterstand op Juventus, dat eerder op de zaterdag Palermo versloeg. Chievo, dat dit seizoen verrassend sterk begon, zakt naar plek vijf.