Eindelijk weer vreugde in Sittard: duo van Fortuna in Elftal van de Week

Reacties

VI's Elftal van de Week bestaat na de twaalfde speelronde uit spelers van liefst zeven verschillende clubs. Feyenoord is na de overwinning op AZ met drie spelers hofleverancier, terwijl ook PSV (zege op PEC Zwolle) en Fortuna Sittard (zege op Heracles Almelo) meer dan één voetballer afleveren.

Eindelijk weer vreugde in Sittard: duo van Fortuna in Elftal van de Week
© Pro Shots

Fortuna opende de speelronde op vrijdagavond met een thuiswedstrijd en maakte in de eerste helft gehakt van Heracles. Na veertig minuten stond de ploeg van Danny Buijs al op een 4-0 voorsprong. Een ongekende luxe voor de Limburgers, die in de zes duels hiervoor slechts één doelpunt maakten. Heracles, de ploeg met de slechtste defensie van de Eredivisie, bleek de ideale tegenstander om weer eens wat aan het zelfvertrouwen te werken.

Kaj Sierhuis en Alen Halilovic hadden het in ieder geval uitstekend naar hun zin tegen Heracles. De spits en de middenvelder waren allebei goed voor een doelpunt en een assist in de uiteindelijke 4-1 overwinning. Dat levert beide spelers een plekje in het Elftal van de Week op.

De doelman in het team is Jeffrey de Lange, die Go Ahead Eagles op de been hield bij RKC Waalwijk. Go Ahead won met 0-1 in het Mandemakers Stadion en dat kwam mede dankzij het uitstekende keeperswerk van De Lange, die sowieso bezig is aan een erg sterk seizoen. In de verdediging voor hem staan in het Elftal van de Week twee spelers van Feyenoord (Gernot Trauner en Quilindschy Hartman) en een van PSV. Sergino Dest was in de overtuigende overwinning op PEC Zwolle (4-0) nog goed voor een schitterende assist op Malik Tillman.

De defensie wordt gecomplementeerd door Bart Vriends, die zondagmiddag de hoofdrol greep bij FC Volendam-Sparta Rotterdam. De aanvoerder van de bezoekers was voor de tweede keer in zijn carrière goed voor twee doelpunten in één wedstrijd en had daarmee een groot aandeel in de 1-4 overwinning van de Rotterdammers in Noord-Holland.

Vriends werd beoordeeld met een 8. Datzelfde cijfer kreeg Quinten Timber, die werd gekozen tot VI's Speler van de Week. Ook Sem Steijn kreeg een 8: de middenvelder van FC Twente scoorde twee keer tegen NEC. Het was niet voldoende voor de overwinning, want ook Magnus Mattsson had het zaterdagavond op zijn heupen in de Grolsch Veste. De Deense smaakmaker van NEC nam twee assists voor zijn rekening in het duel dat in een spectaculair 3-3 gelijkspel eindigde.

In de voorhoede van het Elftal van de Week is tot slot plaats voor Johan Bakayoko, die twee assists op zijn naam schreef tegen PEC. Daarmee tilde hij zijn totaal voor dit seizoen naar zes assists: alleen ploeggenoot Joey Veerman (7) heeft er nog meer in dit Eredivisie-seizoen. Coach van de Week is Alex Pastoor, die met Eredivisie-debutant Almere City voorkwam dat recordkampioen Ajax het linkerrijtje van de ranglijst binnenkwam: 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.