Swingend PSV blijft maar winnen en legt druk bij concurrentie

Reacties

PSV heeft zondag ook zijn twaalfde duel van dit Eredivisie-seizoen gewonnen. In de aanloop naar een pittig programma rekenden de Eindhovenaren eenvoudig af met PEC Zwolle. Met name na rust trakteerde PSV de fans op enkele wonderschone aanvallen.

Swingend PSV blijft maar winnen en legt druk bij concurrentie
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PSV-trainer Peter Bosz handhaafde het team dat midweeks zijn Champions League-campagne nieuw leven inblies door RC Lens met 1-0 te verslaan. Hirving Lozano kreeg nadien veel kritiek omdat hij in de slotfase van dat duel in enkele kansrijke situaties de bal weigerde af te geven aan een ploeggenoot die er beter voorstond.

Uitgerekend de Mexicaan brak al na vijf minuten de ban tegen de promovendus door koel af te ronden. Dat gebeurde na puik voorwerk van vooral Jerdy Schouten, die de defensie van PEC openbrak met een fraaie pass. De assist kwam op naam van Til, die zelf na een klein half uur de 2-0 fabriceerde. De middenvelder, die volgens Bosz als loper PEC pijn moest doen, verraste sluitpost Jasper Schendelaar met een inzet in de korte hoek.

Met de twee doelpunten zijn direct de enige twee momenten van betekenis voor rust omschreven. PSV speelde duidelijk niet op honderd procent en PEC ontbeerde simpelweg de kwaliteit om zich terug in de wedstrijd te knokken.

Het wat gezapige duel kwam na rust meer tot leven. Sergiño Dest raakte de paal met een van richting veranderd schot en aan de overzijde zag de sterk doorzettende Eliano Reijnders een inzet worden gekeerd door Walter Benítez. Razendsnel daarna was het duel beslist. De Jong kopte op karakteristieke wijze raak uit een hoekschop van Johan Bakayoko, waarna PSV in alle rust het duel kon uitspelen.

André Ramalho grijpt naar zijn hamstring na te zijn gewisseld.
© Pro Shots
André Ramalho grijpt naar zijn hamstring na te zijn gewisseld.

De mooiste goal bewaarde PSV tot het laatst. Na een heerlijke aanval, met een balletje achter het standbeen van Dest, sloeg de ingevallen Malik Tillman toe. Vlak daarvoor was André Ramalho gewisseld wegens fysiek malheur.

Na het interlandintermezzo kan PSV zijn borst natmaken. De tegenstanders luiden achtereenvolgens FC Twente (25 november, uit), Sevilla (29 november, uit) en Feyenoord (3 december, uit). Middenmoter PEC Zwolle zet het seizoen over dertien dagen voort met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.