Eindelijk weer eens goed nieuws voor Benfica: zuinige zege op middenmoter

Benfica blijft in het spoor van Sporting Portugal en FC Porto. De komende tegenstander van Ajax in de Champions League rekende zondag in eigen huis af met Paços Ferreira.

Benfica
Benfica
2 - 0
Paços Ferreira

Benfica kwam langzaam op gang tegen Paços Ferreira. De Portugese topclub wist pas in de vijfde minuut van de blessuretijd in de eerste helft raak te vuren. Vlak nadat de bezoekers met tien man kwamen te staan - na inmenging van de VAR besloot scheidsrechter Vitor Ferreira een schop van Denilson te bestraffen met een rode kaart -, sloeg João Mario toe (1-0).

Pas in het laatste kwartier lukte het Benfica om het tiental van Paços Ferreira definitief over de knie te leggen. Alejandro Grimaldo haalde via de binnenkant van de paal doeltreffend uit en bepaalde zo de eindstand op 2-0. Daarmee richtte Benfica zich op na de dubbele nederlaag tegen FC Porto, dat in december zowel in de beker als in de competitie te sterk was.

Door de zege op Paços Ferreira komt Benfica op zeven punten van koploper Sporting Portugal en vier punten van FC Porto. Naaste achtervolger SC Braga, dat in eigen huis verrassend op een gelijkspel bleef steken tegen Famalicão, volgt op acht punten.