Einde van Benfica-sprookje betekent Milanese derby in Champions League

Reacties

Benfica heeft woensdagavond voor de vierde keer op rij niet gewonnen. Het gelijkspel op bezoek bij Internazionale betekende uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League. Ook in de heenwedstrijd ging het mis voor trainer Roger Schmidt en zijn manschappen. Het doorstoten van Inter betekent dat er twee extra derby's aan het programma toegevoegd worden.

Einde van Benfica-sprookje betekent Milanese derby in Champions League
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
3 - 3
Benfica
Benfica

Benfica wist dat de zware missie waar het voor stond slechts eenmaal eerder in de Europese historie succesvol werd uitgevoerd, maar een herhaling van het kunststukje van Ajax in 1969 kwam er niet. Al in de veertiende minuut werd de taak voor Benfica nog moeilijker door een goal van Nicolò Barella, die de linkerhoek vond na een kapbeweging. Vorige week opende hij ook al de score tegen Benfica.

Vlak voor rust maakte ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes het nog een beetje spannend met zijn eerste doelpunt in de Champions League, maar Inter kwam daarna nooit meer serieus in de problemen. Ook de komst van David Neres veranderde daar weinig aan, hoewel de Portugezen wel meer aan de bal waren. Na een zeldzame uitbraak van de thuisclub was het echter 25 minuten voor tijd raak. Lautaro Martínez tikte van dichtbij binnen voor de 2-1.

Het brak bij Benfica en voor het enthousiaste thuispubliek scoorde een fris Inter nog eenmaal. Joaquín Correa maakte tien minuten voor tijd in alle vrijheid de 3-1. De late tegentreffer via António Silva mocht de feestvreugde niet drukken en zelfs toen de 3-3 viel via Petar Musa bleef het feest op de tribune.

Ook het gelijkspel betekent dat Inter zich net als stadgenoot AC Milan mag melden in de halve finale van de Champions League. Omdat de UEFA al doorlootte voor de halve eindstrijd is duidelijk dat de twee clubs uit Milaan elkaar treffen in de halve eindstrijd. Inter bereikte in 2010 voor het laatst de finale van de Champions League, voor AC Milan is het nog eens drie jaar langer geleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.