Einde kalenderjaar voor vaccinweigeraar Kimmich

Reacties

Voor Joshua Kimmich zit de eerste seizoenshelft erop. De 26-jarige Duitser, die in zijn vaderland bekend staat als vaccinweigeraar, kampt met naweeën van een coronabesmetting. Dat belet hem tot tenminste de jaarwisseling wedstrijden te spelen.

Einde kalenderjaar voor vaccinweigeraar Kimmich

Sportief directeur Hasan Salihamidzic bevestigde woensdagavond de verlenging van de langdurige absentie van Kimmich. Daar voegde hij aan toe dat de international inmiddels virusvrij is, maar verder onderzocht dient te worden. 'Maar ik ken Joshua en hij zal alles doen om snel weer terug te komen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We moeten wel voorzichtig zijn met hem', verklaarde Salihamidzic ook. In samenspraak met trainer Julian Nagelsmann en de medische staf zal beslist worden welke route naar herstel Kimmich het beste kan volgen.

Al vier weken maakt Kimmich geen deel meer uit van de selectie van Bayern. Nadat hij in quarantaine moest na in aanraking te zijn gekomen met iemand die besmet was met het virus. Even later testte de Duitser zelf ook positief, wat zijn isolatieperiode verlengde.

Door de verlengde duur van de afwezigheid van Kimmich mist hij nog tenminste drie duels van Bayern. Bundesliga-wedstrijden met FSV Mainz 05 (thuis), VfB Stuttgart (uit) en VfL Wolfsburg (thuis) moet hij aan zich voorbij laten gaan.

Ook Eric Maxim Choupo-Moting zal voorlopig niet beschikbaar zijn voor Nagelsmann. De spits was eveneens besmet met het coronavirus en kampt ook met naweeën. De Kameroener is wel uit isolatie, maar kan op z'n vroegst pas volgende week de training hervatten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2021/2022

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
5
5
97-37
+60
77
2
Borussia Dortmund
34
22
3
9
85-52
+33
69
3
Bayer Leverkusen
34
19
7
8
80-47
+33
64
4
RB Leipzig
34
17
7
10
72-37
+35
58
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.