Einde aan tennisballen in Duitsland: DFL zet streep door investeringsplan

Reacties

De Deutsche Fussball Liga, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Bundesliga en 2. Bundesliga, zet een streep door het plan om investeerders de mogelijkheid te geven om zich in te kopen. Het besluit volgt onder meer na de vele protesten van Duitse supporters tijdens wedstrijden.

Einde aan tennisballen in Duitsland: DFL zet streep door investeringsplan
© Pro Shots

'Het presidium van de DFL heeft unaniem besloten het proces niet voort te zetten. Dat lijkt gezien de huidige ontwikkelingen dan ook niet meer mogelijk. Supportersgroepen veroorzaken grote geschillen die de integriteit van de competitie steeds meer in gevaar brengen', klinkt het in een persbericht. 

Volgens de Sportschau hoopte de organisatie een miljard euro op te halen met de marketingdeal. De meerderheid van die opbrengsten was bedoeld voor digitaliseren en internationalisering. Bij de Duitse voetbalfans zorgde het besluit voor massale protesten met onder meer bestuurbare auto's, tennisballen en chocolademunten.

'Na alle juridische aspecten te hebben beoordeeld, is het presidium tot de conclusie gekomen dat verdere stemmingen geen oplossing meer kunnen bieden voor het probleem. De stemming van 11 december 2023 resulteerde in een 2/3 meerderheid voor het voorstel, maar het mag niet over het hoofd gezien worden dat deze stemming geen brede acceptatie kent.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.