Einde aan sterke reeks Memphis bij winnend Lyon

Reacties

Olympique Lyon heeft zondag een volgende stap gezet richting het veiligstellen van de tweede plek in de Ligue 1. In eigen huis werd Troyes met 3-0 verslagen.

Einde aan sterke reeks Memphis bij winnend Lyon

Ditmaal was er eens geen hoofdrol voor Memphis Depay. De Nederlander is de laatste weken geweldig in vorm en scoorde in de laatste zes competitiewedstrijden van Lyon. Bovendien was hij in die reeks ook nog eens goed voor zes assists. Tegen Troyes kon Memphis het verschil niet maken, maar nu was het Bertrand Traoré die de schijnwerpers op zich gericht kreeg.

Traoré scoorde tweemaal. Na een klein halfuur verlengde de aanvaller eerst een schot van Houssem Auour met succes en zeven minuten later kopte hij een voorzet van Ferland Mendy binnen. Traoré staat nu op dertien competitiedoelpunten in dit seizoen en dat is een evenaring van zijn meest trefzekere seizoen ooit. In het voetbaljaar 2014/15 maakte Traoré dertien goals voor Vitesse.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Lyon niet meer in gevaar en kort voor tijd maakte Maxwel Cornet er nog 3-0 van. Lyon staat met nog twee speelronden te gaan tweede in de Ligue 1 en heeft een punt meer dan AS Monaco. Tegen Troyes werd Memphis een kwartier voor tijd gewisseld; Kenny Tete kwam niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.