Lyon-trainer en Franse media vol lof over ontketende Memphis

Reacties

Na de 2-0 zege op Nantes prees Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio het collectief, al wilde hij kort aandacht schenken aan de prestaties van één speler: Memphis Depay.

Lyon-trainer en Franse media vol lof over ontketende Memphis

De Oranje-international was een bron van gevaar en onderstreepte zijn topvorm door vlak voor rust de 1-0 aan te tekenen. 'Zijn instelling is exceptioneel, zelfs in de slotfase bleef hij maar gaan. Hij vindt zijn nieuwe positie (als een van de twee spitsen, red.) erg prettig. Wat we de laatste weken presteren, is de vrucht van zware arbeid', aldus Genesio op de website van Lyon, dat door de misstap van AS Monaco - 0-0 tegen Amiens - de tweede plaats in de Ligue 1 overnam. De toptwee plaatst zich direct voor de Champions League.

Memphis heeft nu in zijn laatste zes competitiewedstrijden minimaal eenmaal gescoord. Het moet gek lopen wil L'Équipe de dribbelaar niet uitroepen tot Speler van de Maand. Voor zijn optreden tegen Nantes beloonde de immer kritische krant de Nederlander met het cijfer 8 en de status van Man of the Match. France Football omschrijft Memphis als 'niet te stoppen.' 'Zijn openingstreffer was heel fraai, maar hij had nog meer te bieden.'

In de laatste drie speelrondes neemt Lyon het nog op tegen Troyes (thuis), Strasbourg (uit) en OGC Nice (thuis).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.