Onhoudbare Memphis blijft schitteren en leidt Lyon naar plek twee

Reacties

Memphis Depay heeft Olympique Lyon zaterdag naar een 2-0 zege op Nantes geleid. In de beslissende fase van het seizoen etaleert de 24-jarige aanvaller keer op keer zijn bloedvorm.

Onhoudbare Memphis blijft schitteren en leidt Lyon naar plek twee

Door de drie punten doet Lyon uitstekende zaken in de spannende strijd om de tweede plaats in de Ligue 1, die aan het einde van de rit directe kwalificatie voor de Champions League betekent. Sinds trainer Bruno Genesio voor een systeem kiest met twee aanvallers is OL opgeklommen naar de plek achter kampioen Paris Saint-Germain en floreert Memphis.

Zaterdag bekroonde Memphis een dominante openingsfase van Lyon bijna met een omhaal, waarna aanvalspartner Bertrand Traoré de lat raakte uit de rebound. Na een half uur kreeg Memphis nog een goede kans, maar pas bij poging drie was het raak. In de veertigste minuut schoot hij hard en zuiver binnen met links.

De treffer van Memphis betekende het 78ste doelpunt van Lyon in dit Ligue 1-seizoen, het hoogste aantal van de club ooit. In de tweede helft werd het record uitgebreid. Na een dribbel bezorgde Memphis de bal bij Traoré, die de 2-0 maakte.

Memphis staat na het duel op zestien goals en twaalf assists in de Franse competitie. Alleen Neymar, Edinson Cavani en Florian Thauvin waren bij meer doelpunten direct betrokken. Mede door Memphis' bloedvorm staat Lyon met nog drie duels te gaan voorlopig tweede, voor AS Monaco en Olympique Marseille. De concurrenten komen dit weekend nog in actie tegen respectievelijk Amiens en Angers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.