Eigen goals Girona helpen Barça aan zege in nieuwe Catalaanse derby

Reacties

Barcelona heeft de perfecte seizoenstart een vervolg gegeven in de gloednieuwe Catalaanse derby tegen Girona: 0-3. De formatie van trainer Ernesto Valverde gaat na zes overwinningen fier aan kop in de Primera División.

Eigen goals Girona helpen Barça aan zege in nieuwe Catalaanse derby

Promovendus Girona is dit seizoen voor het eerst actief op het hoogste Spaanse voetbaltoneel. Na vijf duels had de Catalaanse formatie vijf punten verzameld. De thuisploeg is onderdeel van City Football Group, waardoor er deze zomer vijf spelers op huurbasis vanuit Manchester werden gestuurd. Hiervan begonnen er drie in de basis: Douglas Luiz, Pablo Maffeo en Aleix García.

Bij Barcelona speelde Luis Suárez zijn honderdste duel in de Spaanse competitie. Na twaalf minuten was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een inzet van Douglas Luiz werd gekeerd door Marc-André ter Stegen, die als gebruikelijk Jasper Cillessen op de bank hield. Vervolgens was er een mogelijkheid voor Suárez en even later bracht doelman Gorka Iraizoz redding op een vrije trap van Lionel Messi.

Na iets meer dan een kwartier brak Barcelona de ban. Aanvoerder Aday werkte de bal ontzettend ongelukkig in zijn eigen doel na een schot van Jordi Alba. Barcelona had veel meer balbezit, maar zette dit naast nog een kans van Alba niet om in enorme mogelijkheden. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 0-1 stand.

Direct na de pauze verdubbelde de formatie van Valverde de voorsprong door een aparte treffer. Aleix Vidal legde de bal terug met een hakje, waarna doelman Iraizoz de bal met zijn voet in zijn eigen doel werkte.

Na zeventig minuten maakte Suárez aan alle hoop van Girona een einde. De Uruguayaanse aanvaller werd diep gestuurd door Sergi Roberto en drukte vervolgens beheerst af: 0-3. Op deze manier bekroonde de ex-speler van FC Groningen en Ajax zijn honderdste La Liga-duel met zijn 87ste competitietreffer.

In de slotfase werd er niet meer gescoord. Messi kwam in Girona niet tot een doelpunt, wat vrij noemenswaardig is na zijn negen goals in de eerste vijf duels. Woensdag wacht Barcelona een Champions League-ontmoeting met Sporting Lissabon, waarna het zondag een thuiswedstrijd tegen Las Palmas speelt.

Overige uitslagen:
Atlético Madrid - Sevilla 2-0
Alavés - Real Madrid 1-2
Málaga - Athletic Bilbao 3-3

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.