Eigen goal helpt Den Bosch aan goede uitgangspositie

FC Den Bosch heeft dinsdagavond in de eerste ronde van de play-offs met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. In Brabant voorkwam het aluminium aanvankelijk voor beide ploegen een treffer, maar bracht een eigen doelpunt van Wout Droste de beslissing.

In een matige en gezapige eerste helft worstelden de ploegen zich richting het rustsignaal. Pas na de onderbreking werd het aardig in Den Bosch.

De eerste grote kans voor de thuisploeg was voor Niels Vorthoren. Go Ahead-goalie Sergio Padt had een antwoord op de lage schuiver van de aanvaller. Den Bosch werd vervolgens wel sterker. Danny Verbeek raakte de paal, terwijl ook Istvan Bakx dicht bij het openingsdoelpunt was.

Ook de bezoekers misten fortuin. Joey Suk volgde het voorbeeld van Verbeek en raakte eveneens het aluminium. Door het ontbreken van geluk bij beide ploegen leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel.

Een actie van Verbeek resulteerde na 78 minuten echter alsnog in een doelpunt. Zijn inzet leek naast het doel van Go Ahead te vliegen, maar Droste raakte op ongelukkige wijze de bal. De verdediger zag tot zijn eigen schrik de bal over de doellijn rollen.

In de slotfase was Go Ahead niet in staat de achterstand weg te werken. Zo reist Den Bosch vrijdag met een goede uitgangspositie naar Deventer. De winnaar van het onderlinge treffen neemt het in de tweede ronde van de play-offs op tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Pas als ook dat tweeluik winnend wordt afgesloten, volgt een tweestrijd om promotie.