Eigen doelpunten bezorgen Arsenal derde nederlaag

Arsenal blijft maar kwakkelen in de Premier League dit seizoen. De ploeg van manager Arsène Wenger ging alweer voor de derde keer onderuit. Dit keer bij Blackburn Rovers (4-3).

The Gunners, die eerder dit seizoen al verloren bij Liverpool en Manchester United, begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na tien minuten op voorsprong. Alex Song stuurde Gervinho weg, die liep weg uit de rug van Scott Dann en schoot door de benen van Chris Samba de 0-1 binnen. Een kwartier later kwam de thuisclub echter alweer op gelijke hoogte.

Yakubu Aiyegbeni ontsnapte aan buitenspel en maakte met buitenkant rechts gelijk. Het antwoord van Arsenal liet niet lang op zich wachten, want in de 34ste minuut zorgde Mikel Arteta voor een nieuwe voorsprong op aangeven van Aaron Ramsey, die goed het overzicht hield. Maar na rust kantelde de wedstrijd en kwam Blackburn Rovers binnen een kwartier op een 3-2 voorsprong.

In de vijftigste minuut werkte Alexandre Song een vrije trap van Ruben Rochina achter zijn eigen doelman Wojciech Szczesny en negen minuten later maakte Yakubu (in buitenspelpositie) zijn tweede van de middag na een schot van Steven N'Zonzi. Daar bleef het niet bij voor Arsenal, want in de 69ste minuut schoot ook Laurent Koscielny in eigen doel na een voorzet van Martin Olsson.

In de laatste tien minuten kwamen de bezoekers nog dicht bij een gelijkspel. Nadat Robin van Persie een goede kopbal gered zag worden door Paul Robinson, zag hij vijf minuten voor tijd zijn voorzet ingekopt worden door invaller Marouane Chamakh. In blessuretijd kreeg dezelfde Chamakh ook een uitgelezen kans op de 4-4, maar de Marokkaan kopte dit keer naast het doel.

Arsenal blijft door de nederlaag op vier punten staan en bezet na vijf wedstrijden een teleurstellende dertiende plaats. Blackburn heeft evenveel punten en staat twee plaatsen hoger. Foto: VI Images