Effectief NAC frustreert beter NEC in blessuretijd

NAC Breda frustreerde NEC. Waar de Nijmegenaren duidelijk de betere waren, bewezen de Bredanaars effectiever met de kansen om te kunnen springen. Dankzij een late treffer wonnen de bezoekers met 3-2.

In blessuretijd pakte NAC de winst. Ellery Cairo ontsnapte over de rechterflank en speelde Michiel Cramer aan. De invaller bleef rustig en legde breed op Anthony Lurling, die van dichtbij doelman Gábor Babos passeerde: 2-3. Het was de wereld op zijn kop. Want NEC was duidelijk de betere en had zeker in de tweede helft kans na kans gecreëerd. NAC scoorde echter drie keer uit het niets.

In de 45ste minuut waren de Nijmegenaren nog verdiend op voorsprong gekomen. Dennis Rommedahl zette voor, Tim Janssen legde de bal klaar en Lasse Schöne rondde beheerst af: 1-0. Maar binnen een minuut stond NAC alweer naast de thuisploeg. Kees Kwakman kopte raak na een vrije trap van Martijn Reuser. Direct na rust verscheen zelfs de 1-2 op het scorebord. Opnieuw was het Reuser die de assist leverde, ditmaal kopte hij handig door, waarna Nourdin Boukhari vanaf de rand van het strafschopgebied scoorde met een volley. Maar ook deze voorsprong verdween snel. Schöne zette na tien minuten NEC op gelijke hoogte door vanaf twintig meter laag uit te halen: 2-2.

In het laatste half uur was NEC dus volop gevaarlijk. Bas Sibum had de beste kans namens de thuisploeg. Hij verscheen alleen op doelman Jelle ten Rouwelaar, maar stuitte op de voeten van de keeper. Die misser kwam de thuisploeg in blessuretijd extra duur te staan.

NAC heeft 45 punten en staat op de zevende positie. NEC slaagde er voor het tiende opeenvolgende duel (in alle competities, waarvan acht in de Eredivisie) niet in om te winnen. Met veertig punten bezet de ploeg de tiende plaats.