Eerste winst Newcastle en Norwich op improductieve dag

In de vier wedstrijden die in de Premier League om vier uur begonnen, zijn zaterdag slechts drie treffers gemaakt. Norwich City won zijn eerste competitieduel van dit seizoen dankzij een assist van Leroy Fer. Tim Krul en Vurnon Anita klopten met Newcastle United het Fulham van Martin Jol met 1-0.

Norwich City – Southampton 1-0
Norwich City heeft zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. In eigen huis versloeg de ploeg, waar Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer de volledige negentig minuten speelden, Southampton met 1-0. Ook Johan Elmander begon in de basis, maar hij werd na 75 minuten gewisseld.

Voor rust was Adam Lallana dichtbij de openingstreffer. Na een vrije trap belandde de bal voor zijn voeten en raakte hij de paal. In de 68e minuut was het echter Norwich dat de leiding nam. Nathan Redmond ontving de bal van Fer op de rechterflank, passeerde zijn directe tegenstander en rondde af met een schot in de korte hoek. Daarmee bleek de Engelse vleugelspeler de matchwinner.

Newcastle United – Fulham 1-0
Martin Jol zag als manager van Fulham twee landgenoten starten bij de thuisploeg. Tim Krul stond onder de lat en Vurnon Anita had als middenvelder een basisplaats. Anita haalde het laatste fluitsignaal niet. Hij werd na ruim een uur gewisseld.

Op dat moment stond het nog 0-0. Papiss Cissé was namens Newcastle dicht bij het openingsdoelpunt. Hij raakte de lat. Uiteindelijk werd Hatem Ben Arfa de gevierde man. Zijn bijzonder fraaie doelpunt bezorgde de ploeg van Alan Pardew de eerste zege van het seizoen. De thuisploeg heeft nu vier punten, eentje meer dan het Fulham van Jol.

Alan Pardew kwam als winnaar uit de strijd tegen Martin Jol.

West Ham United – Stoke City 0-1
Met de nieuwe aanwinst Oussama Assaidi negentig minuten lang op de bank en Erik Pieters als linksback begon Stoke goed aan het duel. Jonathan Walters kreeg voor rust de grootste kans, maar de middenvelder stuitte op doelman Jussi Jääskeläinen. In de tweede helft hadden de Fin en Stoke-doelman Asmir Begovic weinig te doen. Tot de 82e minuut. Jermaine Pennant, die zes minuten daarvoor was ingevallen, hielp Stoke met een rake vrije trap alsnog aan de overwinning.

West Ham heeft na drie duels de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van manager Sam Allardyce heeft vier punten bij elkaar gesprokkeld. Stoke City heeft zes punten uit drie duels.