Eerste versterking op komst voor Mourinho: Roma doet zaken met Wolves

Reacties

De eerste versterking voor José Mourinho bij AS Roma is op komst. Rui Patrício komt volgens de BBC en Italiaanse media over van Wolverhampton Wanderers als de laatste formaliteiten geen problemen opleveren. De 33-jarige Portugees moet bij Roma de nieuwe eerste keeper worden.

Eerste versterking op komst voor Mourinho: Roma doet zaken met Wolves
© Pro Shots

Versterking op die positie was volgens Italiaanse media een van de prioriteiten van Mourinho. Pau López was afgelopen seizoen eerste keus, maar mocht vertrekken en is inmiddels verhuurd aan Olympique Marseille (met een optie tot koop). Met Patrício arriveert dinsdagochtend nu ook zijn beoogde opvolger, weet Corriere dello Sport. De eerste doelman van Portugal op het EK zal dan de medische keuring ondergaan. Daarna neemt Roma hem voor 11,5 miljoen euro plus bonussen over van Wolves.

De wisselingen onder de lat in Rome zijn onderdeel van een heuse keeperscarrousel in Europa. Wolves moet immers een vervanger halen voor Patrício, die in 2018 overkwam van Sporting Portugal. De keuze is - niet geheel verrassend - opnieuw gevallen op een Portugees. José Sa, eveneens lid van de EK-selectie, zal overkomen van Olympiakos Piraeus. De Griekse grootmacht heeft op zijn beurt een akkoord bereikt met Tomás Vaclík. De eerste doelman van Tsjechië op het EK was transfervrij na zijn vertrek bij Sevilla.

Kluivert
Zo heeft Mourinho zijn eerste versterking bijna binnen. De verwachting is dat er nog wel meer gaat gebeuren bij Roma. Cengiz Ünder is ook al verhuurd aan Olympique Marseille en waarschijnlijk vertrekt ook Justin Kluivert definitief uit de Italiaanse hoofdstad. De 22-jarige aanvaller werd afgelopen seizoen al verhuurd aan RB Leipzig en was een van de spelers voor wie geen plek was in de selectie van Roma bij de start van de voorbereiding. Het contract van Kluivert bij de Giallorossi loopt nog twee jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Rui Patrício
Meer over Rui Patrício
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.