Eerste nederlaag voor IFK Göteborg

IFK Göteborg heeft haar eerste competitienederlaag geleden in de Zweedse Allsvenskan. De ploeg van trainer Stedan Lundin verloor maandag bij IF Elfsborg met 3-2, maar blijft nog wel koploper.

IFK kwam na negentien minuten op voorsprong door Jon-Inge Høiland, maar keek nog vóór rust door twee treffers van Elfsborg-aanvaller Fredrik Berglund tegen een achterstand aan. Vlak na de pauze trok Martin Ericsson de stand weer gelijk, waarna Zweeds international Anders Svensson in de 52ste minuut het winnende doelpunt liet aantekeken. Voor Svensson was de treffer van bijzondere waarde. De middenvelder, die zich per 1 juli meldt bij Southampton, speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor Elfsborg.

Met de 3-2 nederlaag kwam er een einde aan een fraaie reeks wedstrijden van IFK Göteborg. Bla-Vit was liefst twaalf competitieduels op rij ongeslagen gebleven. De voorlaatste nederlaag dateerde van 16 oktober 2000, toen eveneens Elfsborg met 3-0 te sterk was. Door het puntenverlies kan Malmö FF dinsdag bij winst op Helsingborg IF op gelijke hoogte komen met IFK.

In de andere twee maandagwedstrijden verloor BK Häcken op eigen veld met Djurgårdens IF (1-2) en was Örebrö SK te sterk voor hekkensluiter Trelleborgs FF.