Eerste grote zomeraankoop van Barcelona wordt woensdag in Spanje verwacht

Reacties

Raphinha lijkt de eerste grote zomeraankoop van Barcelona te gaan worden. Verschillende Spaanse media hebben begrepen dat er een akkoord is bereikt met Leeds United over een transfersom en dat Raphinha zich woensdag bij de Catalanen zal gaan melden, om zijn toptransfer af te ronden.

Eerste grote zomeraankoop van Barcelona wordt woensdag in Spanje verwacht
© Pro Shots

Barcelona is al geruime tijd bezig met de komst van Raphinha (25), die zich in de afgelopen twee jaar bij Leeds in de kijker speelde. De clubs zijn het volgens de berichtgeving nu eens geworden over een transfersom van 55 miljoen euro, die middels variabelen nog verder kan oplopen. Raphinha is zelf al een tijdje akkoord met Barcelona over een contract voor vijf seizoenen.

Marca, SPORT, Mundo Deportivo en RAC-1: allemaal melden ze dat Raphinha woensdag bij Barcelona zal arriveren. De negenvoudig Braziliaans international zal in dat geval vrijdag al mee kunnen naar de Verenigde Staten, waar de ploeg van Xavi zich gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Raphinha moet bij Barcelona de derde nieuwkomer van deze transferzomer worden. De selectie werd eerder al versterkt met Andreas Christensen en Franck Kessié, die transfervrij overkwamen van respectievelijk Chelsea en AC Milan. Na de komst van Raphinha hoopt Barcelona zijn voorhoede nog te kunnen versterken met Robert Lewandowski, die moet worden overgenomen van Bayern München.

Ousmane Dembélé
Het ziet ernaar uit dat Xavi volgend seizoen bij Barcelona ook kan beschikken over Ousmane Dembélé. De aanvaller was transfervrij nadat zijn contract in het Camp Nou was verlopen, maar heeft volgens de Spaanse media een akkoord bereikt over een nieuwe, tweejarige verbintenis. Dembélé schijnt dinsdag zelfs alweer te hebben meegetraind bij Barcelona. De verwachting is dat er woensdag meer duidelijkheid zal komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.