Eerste doelpunten Cavani helpen Valencia niet langs laagvlieger Elche

Valencia heeft zaterdag twee punten gemorst in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Elche. Edinson Cavani scoorde voor het eerst in het shirt van Los Che, en zelfs twee keer, maar zijn goals waren niet voldoende voor de winst.

Valencia
Valencia
2 - 2
Elche
Elche

Laagvlieger Elche kreeg na een half uur een penalty in Mestalla. Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili plantte zijn vuist bij een vrije trap in het gezicht van de inkomende Pedro Bigas, die na een minutenlange behandeling per brancard van het veld ging. Pere Milla benutte vervolgens de strafschop voor de gasten.

Kort voor rust ging de bal ook aan de andere kant op de stip voor de thuisploeg, met Justin Kluivert in de basis. Aanvoerder José Gaya werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt door Josan. Cavani ging achter de bal staan en stuurde keeper Édgar Badía de verkeerde hoek in. In de zevende minuut van de extra tijd was het weer raak voor Cavani: uit een afgemeten voorzet van de Portugees André Almeida kopte de Uruguayaan spits zijn tweede van de middag binnen.

Cavani keerde vanwege een blessure na rust niet meer terug op het veld en zonder de 35-jarige aanvaller verspeelde Valencia in de tweede helft de voorsprong. Milla ontpopte zich tot een plaaggeest voor Los Che, die domineerden in eigen huis, maar het vizier niet op scherp hadden staan. Milla kopte na ruim een uur spelen Elche naar 2-2.

De bezoekers hielden daarna stand ondanks de toenemende druk van de ploeg van Gennaro Gattuso en leken zelfs nog met de zege aan de haal te gaan. Nico vond twintig minuten voor tijd het net voor Elche, maar arbiter Juan Pulido gaf opmerkelijk genoeg geen voordeel na een overtreding op een teamgenoot van de doelpuntenmaker en blies op zijn fluit. Valencia blijft door het gelijkspel steken op plaats zeven.

De 0-1 van Elche

De 1-1 van Valencia

De 2-1 van Valencia

De 2-2 van Elche