Dug-out Valencia schrikt: Gattuso draait zich om en gaat door het lint

Reacties
Dug-out Valencia schrikt: Gattuso draait zich om en gaat door het lint
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het zal niemand verbazen dat Gennaro Gattuso vrijdagavond opgewonden was tijdens een wedstrijd van zijn ploeg Valencia. Wat wel opvallend was: de woede van de trainer richtte zich op een van zijn eigen spelers.

Osasuna
Osasuna
1 - 2
Valencia
Valencia

Op bezoek bij Osasuna pakte Mouctar Diakhaby een gele kaart in de 84ste minuut, waarna hij werd gewisseld door Gattuso. Vanaf de bank had Diakhaby aanmerkingen op de wedstrijdleiding, waardoor de verdediger zijn tweede gele kaart kreeg. Diakhaby, die de 0-2 maakte tegen Osasuna, is nu geschorst voor de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen Elche.

Gattuso lachte eerst nog om de tweede gele kaart van zijn pupil, maar zijn humeur kantelde toen hij zich plots richting zijn dug-out keerde. Hij schopte tegen een koelbox aan en was furieus op Diakhaby, die Gattuso niet aankeek. De overige spelers schrokken ook zichtbaar van de woede-uitbarsting. Na afloop verklaarde de trainer zijn uitspatting in een televisie-interview. 'Het is onze vierde rode kaart dit seizoen. Een speler die op de bank zit, moet de keuze van de scheidsrechter respecteren en kalm blijven.'

Op de persconferentie ging Gattuso wat dieper in op het incident. 'Ik werd boos op hem. In acht wedstrijden hebben we vier rode kaarten gekregen. Op de bank moeten alleen ik en mijn assistenten spreken, niet de spelers. Het is onacceptabel om een speler kwijt te raken voor de wedstrijd van zaterdag omdat hij zich niet kon inhouden op de bank.' Eerder in de wedstrijd kreeg Gattuso overigens zelf ook een gele kaart van de arbiter. 'Hij dacht dat ik wat gebaren richting hem maakte, maar dat was niet zo. Ik gebaarde naar mijn spelers.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.