Gattuso: 'Het is niet normaal dat Kluivert zo weinig heeft gespeeld'

Reacties

Gennaro Gattuso is blij voor Justin Kluivert, die vrijdag zijn eerste doelpunt maakte in dienst van Valencia. De 23-jarige aanvaller opende de score op bezoek bij Osasuna (1-2 zege). Kluivert kwam begin vorige maand op huurbasis over van AS Roma en maakt een goede indruk op Gattuso.

Gattuso: 'Het is niet normaal dat Kluivert zo weinig heeft gespeeld'
Osasuna
Osasuna
1 - 2
Valencia
Valencia

'Het is een jongen met veel kwaliteiten', stelt de trainer op de website van zijn club. 'Het is niet normaal dat een speler met zijn kwaliteiten zo weinig heeft gespeeld. Hij moet die continuïteit gaan krijgen.' Kluivert kreeg tegen Osasuna zijn eerste basisplaats, nadat hij al drie keer was ingevallen. De afgelopen twee seizoenen werd hij verhuurd en RB Leipzig en OGC Nice; met name in Duitsland belandde bij vaak buiten de basiself.

'Roma heeft veel geld voor hem betaald, maar hij heeft twee of drie jaar verloren', zegt Gattuso. 'Ik praat de hele dag door met hem. Ik zeg hem altijd dat een wedstrijd negentig minuten duurt, niet slechts twintig, en dat het niet alleen draait om balbezit.' Volgens de Italiaan heeft Kluivert de kwaliteiten om in een ploeg van hoog niveau te spelen. 'Hij heeft snelheid en techniek, maar moet wat meer passie krijgen en 24 uur per dag aan voetbal gaan denken. Als dat lukt, heeft hij alles om ver te komen.'

Op de website van Valencia reageert Kluivert zelf ook op zijn succesvolle avond. 'Het belangrijkste is dat we drie punten hebben gepakt. Ik ben ook blij met mijn doelpunt', zegt de ex-Ajacied. 'We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. We hebben deze week hard gewerkt en de drie punten zijn erg welkom. Ik ben blij met mijn eerste doelpunt, maar ik wil er meer.'

Het doelpunt van Justin Kluivert is te zien vanaf minuut 0:30.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.